[]

Türkiye'de avukatların sayısı bu kadar çok iken...

Neden avukatlık ücretleri bu kadar yüksek ?

Tamam baroların bir taban fiyat listesi mevcut fakat bu kadar çok avukatın olduğu yerde neden rekabet olmaz ? Misal vekalet vermek 2 bin liradan başlıyorsa neden bütün avukatlar hep en tavan fiyatı vermeye meyilli ?


 
Çünkü giderleri fazla, çünkü ucuza verdikçe asgari ücret kazanır hale gelirler.

Bu kadar avukat var da iyi avukat ne kadar var?
Kendi yakın arkadaşımdan örnek vereyim; biri fiyat istedi, kafasına göre verdi. Fazla geldi kişiye, ucuz avukata gitti. Gittiği avukat bir noktada hata yaptığı için tekrar benim arkadaşa döndü yardım için.

Kısacası avukat ucuz is yaparsa supermarket gibi bir sürü is yapmasi lazim, buna da zaman yok. Benim arkadaş ne kadar kari/koca taninir olsalar da haftasonu bile calisir haldeler is yetiştirmek için.

Neyse yani, ismini yapan adam isine gelirse çeker. Sonra ucuzuna gidip patlarsan seve seve düzgün avukata gitmek zorunda kalirsin.
  • logisticsmanager  (14.01.23 18:39:17) 
Rekabetin kralı avukatların arasında hocam, rekabet olmadığını nereden çıkardınız?

Vekalet vermek 2 bin liradan da başlamıyor bu arada, gidin notere 200 liraya çıkartın vekaletinizi istediğiniz avukata; o para avukata da gitmiyor zaten.

Avukatlar hep en tavan fiyatı vermeye meyilli değil, asgari ücret tarifesinden fiyat verir çoğu. Müvekkil onu da fazla bulur fiyat kırmaya çalışır. Yüksek fiyat çekenler isim yapmış avukatlardır, onlar da bir elin parmakları kadar zaten.

Ekleme: Yukardaki arkadaşa katılıyorum, avukat enflasyonu var ancak maalesef birçoğu tırt, hiçbir şey bilmiyorlar hiçbir işi çözemiyorlar. Sözüm meclisten dışarı ancak 100 bin avukat varsa 95 bini çöp. Çöp avukata gidip işi patlatanlar daha sonra sıkışınca iyi avukatı zaten buluyo bir şekilde.
  • vedatchilipeppers  (14.01.23 19:00:54 ~ 19:06:14) 
O fiyat listesi yalan bi kere. 2 ayrı avukatımız var. Biri en başta fiyat listesi ayağına güzel bindirmeler yaptı. Sonra bundan daha iyi iş takibi yapan diğer avukat fiyat listesinin adını bile anmadı. Çok daha makul fiyatlarla işimizi gördü.

Yani rekabet var tabii ki. Başta "ama baronun fiyat listesi" yapanlara işinin piri değilse yav he he diyip geçin. Mesela bizim GMK'nın bir fiyat listesi var dillere destan. Ama o fiyatlara çalışan tasarımcı sayısı çook az.
  • msb  (14.01.23 19:08:13) 
Meslek kanunu gereği baro tarafından belirlenen asgari tarifenin altında iş yapmak disiplin soruşturması geçirmek demek. Asgari tarifenin altında iş yapan avukatlar bu yüzden fatura kesmez ama bir noktada mutlaka patlıyorlar sonra ağzı yanan tarifeden şaşmıyor.


  • apocalipy  (14.01.23 19:23:29) 
asgari tarife olsa da uyulmuyor. bahsettiğin tarzda rekabet öncelikle avukat tutanlara, avukatlara, hukuk sistemine zarar verir. hali hazırda da veriyor zaten


  • paintov  (14.01.23 23:57:26) 
Asgari tarifenin altına çalışmak kanunen yasak.çalışan olursa da vergi dairesi er geç tespit edip kat kat ceza kesiyor. Ayrıca en uyduruk dava mininum 8 yıl sürüyor. Bunu düşününce ücretler düşük kalıyor. Asgari ücret seviyesinde bile aylık kazancı olmayan onbinlerce avukat var


  • photo85  (15.01.23 17:58:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.