[]

türkiye'de neden sade mısır cipsi yaygın değil?

müthiş bir şey değil mi bu? yanına sosunu alıp veya yapıp bandıra bandıra yemek veya bazen sade yemek.

illa bulunuyor da ithal olduğu için çok daha pahalı oluyor. doritos falan türkiye'de üretilirken neden sade mısır cipsi üretilmiyor veya neden daha yaygın değil ben mi bir şeyi kaçırıyorum acaba?


 
bir ara doritos dippas üretildi, içinden yoğurda karıştırmalık baharat karışımı da çıkıyordu, güzeldi maalesef artık yok


  • freebird5406_2  (14.01.23 18:26:38) 
Bence de müthiş bi şey

Ben eskiden doritosların dışını emcükleyip kalan sade kısmı keyifle yerdim. Böyle saçma bi çözüm bulmuştum ama aldığım sek msg'nin haddi hesabı yoktur :)

Ama sadesi evde rahatça yapılabilir gibi geldi bi bakmak lazım.
  • msb  (14.01.23 19:11:25) 
marketlerde olanları bilmiyorum ama her kuruyemişçide satılıyor külah şeklide illaki denk gelmişsinizdir.
(git: www.ciceksepeti.com)

  • catamenia  (14.01.23 19:18:20 ~ 19:19:22) 
Fazla yavan geliyor bana. Salsaya falan batırınca işe yarıyor. Bir aroma istiyor insan.

@msb: Aslında prensip olarak mısır cipsi mısır unundan yapılan lavaşın kızartılmış hali. Videolarını falan seyrettim.
  • d max  (14.01.23 21:33:58) 
meksika kültüründe yaygın, amerikaya sıçrıyor göçlerle beraber ama orada bile pek alıcı bulamıyor tek başına. taco bell'de falan kıymalı peynirli soslarla gideri oluyor. tek başına poşette, insanların deli gibi alıp yediği bir ürün olamadı.

bizdeki bazlama gibi örnek verebiliriz, temel malzemeli düz yuvarlak bir ekmek ama sıcağının arasına her şeyi koyup bi bazlamayı gömebiliyorsun. Belki Ankara dışında insanlar ne olduğunu bile bilmiyordur, adını dahi duymamış olabilirler.

Ben de salsa sosla çok severim, metro marketlerde vardı sade üçgen mısır cipsi, büyük poşette satılıyor, ithal bir üründü. Baya sade ama tuz bile yok.
  • marlonbranda  (14.01.23 23:36:16) 
o daha çok üzerine peynir eritip yemek için değil mi ya? çakma nachos gibi. sade yiyen psikopatlar da mı varmış?

avrupa'da sinemalarda yaygın epey. yanına sos veriyorlar gömüyorsun.
  • bohr atom modeli  (15.01.23 13:53:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.