[]

güzel konuşmak için ne yapılabilir?

selamlar.
gün geçmiyor ki bir şeyimi kafaya takmayayım.
kelime dağarcığı etkenini görmezden gelelim; benim derdim yanlış vurgu, tek kulakta sağırlığın getirdiği sebepten ötürü yüksek ses kullanımı, heyecanlı ve hızlı konuşma durumuyla alakalı. karşı tarafı çok yoruyor, ayrıntılarda boğuluyorum ekseriyetle. çok konuşunca da başım ağrıyor. aslında fırsatım oldukça ve fırsat yarattıkça bol bol kitap okurum ama düşüncelerimi veya yaşanmış bir olayın güzel şekilde aktarımı konusunda bana yardımcı olmuyorlar pek.

çevrimiçi kaynak olabilir, youtube üzerinden video olabilir veya yüz yüze ders de olabilir (ama bu seçenek, iş saatlerinden dolayı makul değil.). ne önerirsiniz? bilhassa önereceği yolu kendisi deneyimleyip de "şunu tavsiye ediyorum" diye cevap verenler daha yardımcı olacaktır bana.

 
Tek kulak sağırlığı ile yüksek sesle konuşma arasında bir bağ olduğuna emin misin? Sadece kaynağını görmediğin seslerin nereden geldiğini algılayamıyor, onun dışında bir sıkıntı yaşamıyor olman lazım.

Soruya cevap:
Çok okumak,
Diksiyon kursları,
Amatör tiyatro kursları,
İçinde konuşma olabilecek etkinliklerde görev alma.
Ayrıca kendi başına bir metni okuyarak veya bir konuda doğaçlama konuşarak kayda alıp, daha sonra kaydı dinleyip hatalarını tespit edebilirsin.
  • Mirket  (14.01.23 16:38:23) 
Hocam güzel konuşma dersi diye bi şeyin olduğunu sanmıyorum, varsa bile faydalı olacağını sanmıyorum; bu tip şeyler ekseriyetle piyasa tokatçılarının yaptığı işler oluyor. Online cin çıkarma dersi kadar manyakça olmasa da aynı paralelde ilerleyen bi mantık. Diksiyon derslerini bu klasmana sokmuyorum tabii ki, onlar mutlaka işe yarar.

Yanlış vurguya bi örnek verebilir misiniz mesela? Neyi kast ettiğinizi ve sağlık durumunuzla arasındaki bağlantıyı anlayamadım pek.

Benim tek önerim bol bol kitap okumak, ancak siz vurguyla alakalı sıkıntı yaşadığınız için sesli kitap dinlemeniz de çok iyi olacaktır kanımca. Klasiklerden akın direkt, insana incelik katar.
  • vedatchilipeppers  (14.01.23 16:50:47) 
bir paragraf okuyup laptopta kendini kaydededeceksin
sonra anlatacaksın
sonra bunlar utanmadan :) dinleyeceksin
hem konuşmanı hem hafızanı mükemmel geliştirr üşenmezsen
  • bir soru sorcam  (14.01.23 17:15:06) 
toastmasters türkiye toplantılarını araştırabilirsiniz, bulunduğunuz ilde de yapılıyor olabilir.

mennan şahin videolarına arada göz atabilirsiniz. iticiliğini görmezden gelin :).

istanbul eğitim enstitüsünün de hem ücretsiz hem makul ücretli eğitimleri oluyor.
  • Phoebe  (14.01.23 18:26:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.