[]

konfor alani ve birtakım sorular

seyler.eksisozluk.com

yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

konfor alaninizdan çıkabilen biri misiniz? evetse yazıda bahsedildiği gibi sık sık yıkımlar yaşıyor musunuz, bunlar sizi yaralıyor mu, baş etmeyi öğrendiniz mi?

konfor alaninizdan çıkamayan biriyseniz bu sizi rahatsız eden bir durum mu, bunu değiştirmek için çabalıyor musunuz? birtakım fırsatları kacirdiginizi ya da ilerleme kaydedemediginizi düşünüyor musunuz? bu durumu değiştirmek için yaptığınız şeyler var mi?


ben konfor alanimdan çıkamayan biriyim. potansiyelimi çok boşa harcadığını düşünüyorum ve bunun geri dönüşü yok artık. elimde olsa bu durumu değiştirirdim ama inancım da yok.

 
Valla her seyden once yazidaki konfor alani tanimi yanlis bence. Yazida 'disarinin tehlikeleri', 'icimizdeki yikim korkusu', 'disarinin tekinsizligi' vs gibi cumlelerle hep korku duygusu baz alinmis. Konfor alanini sadece korku ile bagdastirmak bence pek dogru degil.

Bana gore konfor alani dedigin sey adindan da belli olacagi gibi kendini icerisinde konforlu, rahat ve guvenli hissettigin yerdir. Yani sadece korku disinda tembellik, rahata duskunluk vs gibi seylerle de baglantili. Bunun disinda bir de konfor alani senin kendini iceriye kilitledigin bir yer degil, orada olmaktan daha fazla mutlu oldugun yer sadece. Su veya bu sebeple gunluk hayatta konfor alanin disina surekli cikiyor zaten insan.

Konfor alaninda kalmak hep kotu, ondan cikmaya calismak da hep iyi biseymis gibi gosteriliyor ki bence bu da yanlis. Hayat hep bir yarisma degil ki sadece basariya, ilerlemeye odaklanalim. Bazen mal mal yatip tavani izlemek 'zamanimi bosa harcamamaliyim' dusuncesinin sonucu olan birtakim anlamsiz ugraslardan cok daha iyi olabilir. Ya da evde rahat rahat tek basina demlenmek,'insanlarla kaynasip, ortama girmeliyim' dusuncesi sonucu disariya cikip daha fazla para, enerji harcamaktan cok daha iyi olabilir. Ortalama bir iste ortalama bir pozisyonda kalmak ise 'isimde surekli yukselip ilerlemeliyim' dusuncesinin sonucu iskolik olup sinir stres sahibi olmaktan cok daha iyi olabilir.

Kisacasi rahatlik da oldukca onemli bir kriter bence konfor alani icin. Ben mesela usengec ve keyfine duskun biri oldugum icin konfor alanimda kalmak iyi oluyor. 'Ille konfor alanimin disina cikmaliyim, sunu bunu yapip kendimi gerceklestireyim' tarzi dusuncelerim yok. Diger yandan, konfor alanimda olmayi sevmem de arada farkli seyler yapmaya ya da farkli(hatta bazen cok radikal) kararlar almama engel degil. Yazida da belirtildigi gibi konfor alanini bir hapishaneye cevirmemek onemli.
  • j r r tolkien hayrani  (14.01.23 16:31:14) 
konfor alanindan spor sayesinde cikmistim ben zamaninda, ama yarislara falan katilman lazim. kendine bir spor secip abanacaksin. atiyorum uzun mesafe kosu, sporla cok hasir nesir olmamis birini yarim maraton mesela bayagi zorlar.

eger sonunu getirebilirsen, 17-18. km gibi aslinda hayatta ne kadar yanliz oldugunu ve herseyin sende bittigini cok guzel idrak ettiriyor insana. o anda istersen birakabilirsin, ya da devam edip finish cizgisini gorebilirsin 15-20dk sonra. hersey senin elinde.

risk almadan birsey olmuyor +1
fortune favors the bold
  • cooperr  (14.01.23 22:18:15 ~ 22:18:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.