[]

Kan tahlili ve crp

Kan tahlillerime doktor gayet iyi dedi ama crp üst sınıra yakın gelmiş bir hastalık hastası olarak araştırmadan duramadım kanser ve kalp hastalığı çıkıyor hep sizce nasıl ?
görsel
görsel


 
karar sınırın altında. antibiyotik felan aldıysan değerler fırlıyor.
bu arada bende hastalık hastasıyım

  • jamswety  (13.01.23 16:42:10) 
15 gün önce diş için 10 gün antibiyotik kullandım apse tam geçmedi dişi çekecekler bu aralar etkisi olabilir mi
Karar sınırın altı problem yok demekmi sizce hocam ben baya ileri hastalık hastasıyım kafamda bin türlü soru var

  • adminfalcaosandim  (13.01.23 16:50:52) 
abicim hasta isen crp 20, 50, 100, 200, 500 falan çıkar şiddetine göre. 6 bile çıksa dert değil ki seninki sınırın altında çıkmış.

öteki tahliller de ayna gibi, hiçbir şeyin yok.
  • kibritsuyu  (13.01.23 16:56:47) 
hocam google da crp nin 2 nin üstünde bile olması tehlikeli diyor doktor yok birşey diyor benimde kafamı bu karıştırdı


  • adminfalcaosandim  (13.01.23 17:58:39) 
google'da taşa oturup cırcır olsan bağırsak kanseri, kafanda sivilce çıksa beyin tümörü çıkıyorsun. oradan bakıp bakıp referans aralığı 0-5 iken 4 çıkan crp'yi bile google'da 2 tehlikeli yazdı diye kafaya takıyorsan bence psikiyatrik bir terapiye ihtiyacın var. o kadar da değil. 10 çıkarsa bile kafana takmana gerek yok, sen 4'ü dert edinmişsin.

crp genellikle, hatta çoğunlukla vücudun herhangi bir yerinde enfeksiyon varsa yükselir. dişin ağrısa yükselir, elin kesilse yükselir.

zatürre olan 86 yaşındaki babamın crp'si 200'e çıktı, 25-30'a düşünce iyileştin diyip taburcu ettiler. rutin kontrolünde 15-20 çıkıyor da vücudunda belirti veren bir enfeksiyon şikayeti yoksa araştırmaya, ilaç vermeye bile gerek duymuyorlar. ha diyorsa ki işerken yanıyor, idrar tahliline bakıyorlar, idrar yolu enfeksiyonu çıkıyor, veriyorlar bi antibiyotik. crp 9'a düşüyor, hah iyileştin diyorlar.

sınırlar içindeki crp'den bir şey ol maz.
  • kibritsuyu  (13.01.23 18:29:50) 
CRP için iki ölçü birimi var. mg/dl ve mg/l
Yani: 0-0,5mg/dl arası normal;
Sizin hastanenin ölçü birimine göre de, 0-5 mg/l arası normal.

Google'da 2'nin üstü tehlikeli dediği, sizin hastanenin ölçü birimine göre, 20'ye tekabül ediyor.

Bu sebeple, korkmanız yersiz. CRP vücutta iltihap, yangı oldğunda yükseliyor Sizin değeriniz normal. Google'da yazanlar da doğru ama birimlere dikkat etmek gerek.
  • PhoenixRising  (13.01.23 19:43:29) 
cevaplar için çok teşekkür ederim. endişelerim biraz olsun azaldı bende tahmin etmiştim ölçü birimyle ilgili durumu bir de sanırım hassas crp testi diye bir test varmış kalp için yapılan google a yazınca onun referans değerleride çıkıyor olabilir. bir nebze olsun kafam rahatladı cevaplarınızla arkadaşlar panik atak nedeniyle sürekli göğüs ağrısı çekiyorum böyle bi değer azcık yüksek olsa kafama takılıyor


  • adminfalcaosandim  (13.01.23 21:37:43) 
crp en ufak şeyde dahi yükselebilen bir değer ki sizinki normal aralıkta endişe edilecek bir durum yok gibi görünüyor şu an için.


  • bass solo take one  (13.01.23 23:18:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.