[]

iş anlaşmasında teklif

bir iş anlaşmasında ürün için teklifte bulunmak mı daha avantajlı yoksa karşı tarafın teklifini isteyip onun üzerinden anlaşmaya gitmek mi? neden peki?

teşekkürler.


 
Duruma göre değişir. Çek vermek yerine nakit verirsen işe yarayabilir. İki ay sonra ödemek yerine daha kısa sürede ödersen işe yarayabilir. TL yerine dolar, euro olarak ödersen işe yarayabilir. Patronla muhabbetin varsa teklifini kabul edebilir. Ama hesap işi var. Hesap işi olmadan kimse bir şey diyemez çok basit bir ürün değilse. Sonuçta siz teklif ettiğinizde karşı taraf maliyet, kâr hesabı yapıp sizin teklifinizle karşılaştıracak.


  • dissendium  (13.01.23 16:45:11) 
Ürün için teklifte bulunmanın pek yaygın olduğunu sanmıyorum. Standartları tam olarak belli bazı ürünlerde belki vardır.
Genelde talep müşteriden gelir, teklif üreticiden gelir sonra pazarlık.

Sonuçta siz ürün için teklif yaparsanız ürünün maliyetini, kalitesini, pazarda kaça satıldığını, ne kadar talep olduğunu vs. pek çok şeyi bilmeden teklif yapacaksınız. Yanlışlıkla fazla para teklif edebilirsiniz.

Bakkala gidip "bu gofrete 4 lira veriyorum, satıyor musun?" demek gibi anladım ben sizin dediğinizi.
  • michael_knight  (13.01.23 19:58:17) 
Normal düzende satıcı fiyat belirler ve talebe teklifle karşılık verir. Fiyat belirlemeyi özellikle alıcıya bırakmak kime ne kadar ittirirsem olarak algılanır.


  • yercekimini kendine ceken adam  (13.01.23 22:47:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.