[]

Galerilerin sıfır araç alıp üstüne %20 koyup satlamaları önlenemez mi

Vatandaş araç bulamıyor adamlar oturduğu yerde kazanıyor, alan memnun satan zaten satış oluyor diye memnun.

Bu tezgah nasıl bozulacak?

Olan yine vatandaşa oluyor zaten girişi 400 bin lira olan arabaya 1m veriyor. O da yetmiyor 200k da galeriye yani 2.ele veriyor veriyor.

Sıfır araç ilanı koymuş galeriler, araca bakıyorum km si 35km de, ilana 6005 diye girmişler zorunlu diye :D

Ben bu kadar formaliteden yasak konulup da hepsinin aşıldığı bir an hatırlamıyorum.

Arog'daki tahtadan açılan kapı sahnesi gibi alınan önlemler.

 
devletin bu tezgahi bozmasini beklememek lazim. sonucta her turlu alis-veris islemi devletin isine geliyor. devletin tek yapmasi gereken ekonominin carklarinin duzgun islemesini saglamasi gerekiyor. ben piyasada acaip bir basibosluk oldugunu dusunuyorum su an.

bence vatandas talep tarafini biraz kissa aslinda hepsinin elinde patlayacak o arabalar ama bizim vatandas da nasil olsa fiyatlar artacak diye gidip aliyor.
  • duyulmasi gerektigi kadar  (13.01.23 13:10:39) 
Bunun tek çözümü 2-3 yıla yayılmış ötv indirimi planlaması ile olur. Hem insanlar talebi kısar hem araç yokluğunda iş görür hem gençler umutlanır geleceğe yönelik. Yaparlar mı? Sanmıyorum. Tr de son 50 yıldır her krizde birileri çok paralar kazandı


  • avatar is back  (13.01.23 13:20:27) 
sıkıntı araç arzının azlığı. yoksa dışarda gördüğün her esnaf al-sat yapıyor zaten. ama arz fazla olduğu için sıkıntı olmuyor.
araç arzı fazla olursa galeriler para kazanamaz zaten.

  • jelly bear  (13.01.23 13:47:28) 
insanların araba merakı bitmeden bitmez bu durum. eline 3 kuruş para geçen hemen araba alma derdinde. kıçına giyecek donu yok bayi kapısında yatıyor. birde yeni şey çıktı neymiş yatırım için alıyorlarmış. bunun önüne geçilmeli, yatırım aracı dediğin altındır dövizdir hisse senedidir.
şimdide tek hayali araba almak olan gençlerimiz? türedi.
asıl bu kafalardan çıkılması lazım.
  • astronom bey  (13.01.23 13:50:19) 
arz düşük ve talep yüksek. global alanda da durum böyle. kaldı ki bizde 1000 kişiye düşen araç sayısı gelişmekte olan ülkeler arasında diplerde. bundan dolayı araba merakından (artık o ne demekse) ziyade ihtiyaç durumu mevcut.


  • zgrydn  (13.01.23 14:10:50) 
Sorun sadece galeriler değil ki. Galerileri engelleseler insanları nasıl engelleyecekler? Çevremdeki her araba alan daha aldığı gün üstüne %20 koyup değerini öyle söylüyor. Araba bir araç olmaktan çıktı artık. En basit örnek; arabasını aylardır 250-270 bin tl bandında satmaya çalışıp satamayan amcam asgari ücret zammının açıklandığı gün aracı ilandan kaldırdı. Sebebini sorduğumda da “Asgari ücrete zam geldi, araba 350 bin tl oldu” dedi. Ayrıca araba alma niyeti olan arkadaşımızın baktığı arabayı satıcı telefonla konuşup fiyat sorduktan 1 saat sonra 430 bin tl’den 470 bin tl’ye çıkardı. Şu an kaos var ve galeriler bu kaostaki başrollerden sadece biri. Hadi galerileri engellediler, bu zihniyet nasıl engellenecek peki?


  • captainimsi  (13.01.23 21:24:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.