[]

Ev sahibi - kira sorunu

Öncelikle postu kardeşim için yazıyorum.

Eylül 2019 da bir senelik kira sozlesmesi ile şuan oturduklari eve taşındılar. Bu sene Ağustos'ta zam yapmışlar (%40) 15 gün önce de yeniden zam yapmak isteyince ters düştüler. Bizimkiler arada bu kadar büyük zammi kabul etmedi orta yolu bulmayı da ev sahibi istemedi. Velhasıl bugün Kasım ayında tahliye taahhütnamesi düzenlendiğini ve 2 ocakta belirtildiğine istinaden 15 gün içinde evi boşaltın diye icra takibi yollamış.

7 gün itiraz hakkı var ibaresi düşülmüş. Şimdi ne yapmak lazım zaten bebeği yeni yoğun bakımdan çıktı 3 aylık bile değil kendi derdiyle uğraşıyordu. Bu arada kiralar duzenli olarak bankadan -kira bedeli - açıklaması ile yatırılmış.

Yol gösterebilecek biri var mıdır acaba? Ne yapmak lazım?

 
Hukukcu arkadaşlar gelmeden ben can alıcı soruyu sorayım;

Daha önce tarihsiz bir "tahliye taahhütnamesi" imzalamışlar mı? Bu taahhüte mi "düzenleme kasım, tahliye ocak" tarihleri atılıp tebligat yollanmış?
  • John Bloor  (13.01.23 12:21:39) 
Hayır herhangi bir belge imzalamamislar. Bahsettikleri tarihlerde zaten İstanbul'da bile değillerdi bebekleri yoğun bakimdaydi onlar da gebzedeydi yanında.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (13.01.23 12:32:45) 
Oncesinde de böyle bir imzalı belge mevcut değil kirayı aksatmadan odemisler. Bu arada aynı apartmanda başka daireleri de var ev sahibinin altta dükkanı vs hani ben tasinicam gibi bir durum da yok.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (13.01.23 12:35:20) 
Hocam benzer durum benim de başıma geldi ve ev sahibi durumun farkında olduğu için "ya bu zamma razı ol ya da ucuzunu bulacaksan çık" diyor açık açık.

Ekim ayında 110% zam yedim. Şimdi mart ayında ilave 60% daha istiyor. El mahkum verecegim.
  • Avoiding The Puddle  (13.01.23 13:08:11) 
bu işlemlerde kritik nokta tahliye taahhütnamesi arkadaşlar öyle bir belge düzenlenmiş ve imza atılmışsa direk doldurup çıkartabiliyorlar onun haricinde 10+1 yıl sizi kimse haklı sebep olmadan (eve ihtiyacı olup taşınması) çıkaramaz. ev sahibi 5 yılı geçince kira tespit davası açıp kirayı güncelleyebilir 10+1 yıl sonunda da sebepsiz yere çıkarabilir onun haricinde kiracı olarak devlet ve kanun sizin yanınızda ha şunuda belirteyim bazı ev sahipleri noterden ihtar çekip çık evden ben gelicem tarzında yazı gönderiyolar onların bir karşılığı yok ne yaparsa yapsın mahkeme kanalıyla yapmak zorunda. haklarınızı bilen bir avukattan güzelce öğrenip ona göre hareket edin kimse kafasına göre yılda 2-3 kere fahiş fiyatlarda zam yapamaz zaten kanuni oran temmuza kadar yüzde 25 ha bu az tabiki sizde ona göre ne bilim yüzde 50 yada 100 yaparsınız onada tamam ama bazı açgözlü evsahipleri yüzde 300 zam yapmaya kalkıyor bu noktada siz kiranızı düzenli bir şekilde bankadan ödüyorsanız hiç düşünmeyin bişey olmaz ki mahkeme açsa zaten 1-1,5 sene anca sonuçlanıyor siz sadece haklıyken haksız duruma düşecek bişey yapmayın yeterli.


  • gencfb  (13.01.23 13:52:04) 
eğer tahliye taahhütnamesine imza atmadıklarından emin iseler, hemen gelen icra takibine itiraz etsinler. sakın süreyi kaçırmasınlar son güne bırakmasınlar. en önemli nokta bu.
ev sahipleri kendileri tahliye taahhütnamesi hazırlayıp kiracı imzaladı gibi yapıyorlar. zaten itiraz ettiklerinde kiraya veren dava açmak zorunda. mahkeme imza incelemesi vs. yapar ve kiracının imzalamadığı belli olur. o halde dava reddolur.

  • wendyangelamoiradarling  (13.01.23 14:45:58) 
Evet eminler hatta eşi icra dairesine gitmiş gerçekten de ev sahibi bunlar gibi imza atmış kağıda ona itiraz edecekler. Bu durumda ev sahibi ceza alır herhalde evrakta sahtecilikten.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (13.01.23 15:05:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.