[]

Düğün yapanlardan öneri

Merhaba, haftaya istememiz var yaza da düğün yapacağız. Henüz herşey belirsiz olduğu için ikimiz de çok gerginiz. Bu süreçleri geçirenlerden genel olarak öneri istiyoruz. Var mıdır evliliğe giden süreçte(isteme,nişan,düğün vs) şuna dikkat edin bunu böyle yapın diyeceğiniz bir şey?

Teşekkürler


 
Ben yapmadım ama bildiklerimi yazayım. Türkiye'de genel olarak bir kazıklama kültürü/kültürsüzlüğü? var. Bir çiftin evleneceğini anlayan mağazaların büyük bir kısmı fiyatları çok yüksek tutuyor. Diyelim yüzük almaya gittiniz. Satış danışmanı direkt kadına oynar. Çünkü kadının aklını çelerse daha pahalı bir yüzük satabilir. Aynı şey eşyalar için de geçerli. Yani Allah'ın çamaşır makinesi bir gün mutlaka bozulacak. Bu makineler zaten bir gün bozulacak şekilde tasarlanıyor, üretiliyor. Bu makinelerde uzay teknolojisi yok. Gidip de en iyisini alayım, bozulmasın düşüncesi yüzde yüz doğru değil. Şanssızlığınıza denk gelirse bir yılı bulmaz belki bozulması. Bütçe oluşturun. İnternette indirime denk gelirseniz kaçırmayın. Ben para kısmı için yorum yapmak istedim.


  • dissendium  (12.01.23 21:13:16) 
olabildigince borca girmemeye calisin ve evliliginize daha basinda ekstra stres eklemekten kacinin.

herseyin mukemmel olmasina gerek yok. hicbir masraftan kacinmayanlar bile birkac sene icinde bosanabiliyor. dolayisiyla baskalarinin, ailelerin falan "sunu yapmalisin" tarzi baskilarina cok prim vermeyin.

"Gidip de en iyisini alayım, bozulmasın düşüncesi yüzde yüz doğru değil." +1. atiyorum sirf herkes oyle yapiyor diye tamamen ayni isi yapan bulasik makinesine 3 kat para vermeyin.
  • hot potato  (12.01.23 21:18:25 ~ 21:20:53) 
4 yıl önce tamamlamıştık bu işi. Hatırladıklarımı yazayım.

1. Sürecin her bir adımında cebinden para çıkacak. Öyleki artık para algını kaybedip o da olsun diyeceksin. Bunu dememek için yaklaşık bütçe hesabı yap, kenarda nakit paranı bulundur.

2.Kart limitini yüksek tut, taksit can dostun olacak.
3.Kız arkadaşınla her konuyu konuş, şeffaf ol. Yapmak istemediklerini konuş. Onun da yapmak isteyecekleri vardır, ortada buluş, ne sen ona çok git ne o sana çok gelsin.

4.Kız arkadaşınla para, altın olaylarını konuş. Ailesinin beklentisini öğren. Bizim durumumuz iyi değildi mesela ama nişanda bilezik taksanız hoş olur demişti. Nişanda taktığımız bileziği bize geri verdi düğünde yine taktık. Ne o kırıldı ne biz. En başta bu süreçte bir birinize jestler yapın. Cidden büyük bir yükün altına gireceksiniz.

5.Düğüne, nişana karar verin, nasıl olacak, nerede olacak. Bir an önce tutun, malum enflasyon.

6.Düğün çok masraflı ve kazık bir sektör. Dışarıda 100 lira aldığın buket isteme çiçeği olunca 500 lira. O yüzden en fazla 1 yıl taksit ödeyecek olarak ayarlayın kendinizi. Biz gürültü, şamata istemiyorduk. Kokteyl ile evlendik, 120 kişi vardı düğünümüzde çoğu arkadaşımızdı. Bol sohbet ettik, güldük. Toplamda 3 saat sürdü.
Gelen altınlar masrafın çok daha üstündeydi. Başka arkadaşım 2 şehirde düğün yaptı 2 yıldır borç ödüyorlar ve mutsuz olduğu işinden ayrılamıyor bile.

7. Kadın tarafı şu erkek tarafı şu diye bir ayrıma gitmeyin. Alınacakları ailelere dengeli bölün. Bu dengesiz harcama ilerde muhakkak sorun yaratıyor. Bunu sorun eden erkek ve kadından yol yakınken ayrılın. Ortak kurulan evin sorumluluğu ortak olur. Biri maddi olarak çok daha iyidir o ayrı tabii.
  • Omelas'ı Terk Eden Köylü  (12.01.23 21:50:24) 
Zannettiğinizden daha pahalıya mal olacak. Bunu kaç kere duysanız da o süreç bitene kadar tam anlayamayabilirsiniz.
Ama asıl kötü kısmı belki de ikinizin de önemsiz gördüğü şeylere para harcamış olacaksınız. Bunu engellemek için her şeyin fiyatını ve isteyip istemediğinizi karşılıklı konuşmayı unutmayın.
Partnerinizin(ve tabi ailesinin) takı, çiçek, çikolata, gümüş kayık tabak vs. konularında beklentilerini önceden sorun, öğrenin, kararlaştırın. Onların beklentisinin altında bir şeyler yaparsanız problem, beklentinin üstünde bir şeyler yaparsanız gereksiz masraf.
"Bahşiş" kısmını hesaplamayı unutabilirsiniz, onu aklınızdan çıkarmayın. Her hareketinizde bahşiş vermek zorunda kalabilirsiniz(kalmayabilirsiniz de ama cepte dursun) Mesela düğün yapacaksanız orada da fiyat dışında bahşiş durumunu sormayı unutmayın.

Yapacağınız her gereksiz masrafın ikinizin birlikte yaşayacağı hayattan çalacağını aklınızdan çıkarmayın.

Şimdiden iyi eğlenceler,
  • michael_knight  (12.01.23 22:42:27) 
neyi nasil yaparsaniz yapin ama sakin ailelerin iyice icine girmesine izin vermeyin. aileleri cok iyi idare edin. karsi tarafa bir sey soylenirse oncelikle siz savusturun, karsinin haberi bile olmasin.
bir de sabirli olun:)
hayirli olsun
  • 65 derece  (13.01.23 18:47:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.