[]

Backend ile ilerleme

Selam, onceden backendi oturtamadigimi soylemistim ama teoride mantigi anladim. Simdi pratik yapip oturtmam lazim. Hizli bir sekilde urun cikartarak ogrenmek ve kafamda tam oturtmak istiyorum. Algoritmada veri yapisinda sorun yok c ile aylarca ilgilendim hackerrank mediuma kadar falan wordpress surekli ilgilenirim sonra kisa sure c# unity flutterla vs ilgilendim. Gerci zaten mesele syntax ama bir video serisi olur blog olur dokuman olur ince ince ogretecek bir sey varsa iyi olur. Zaten mantigi ve konsepti cozdukten sonra dil degissede olaylar degismez diye dusunuyorum. Sadece bu olayi web sitesi icin dusunmuyorum bu yuzden her turlu yerde her sekilde kullanabilecegim sekilde ogreneyim kendi kendime ilerlerim dedim. Python django ve nodejs inceledim. Sanki django daha anlasilir giboydi nodejse gore. Bilemiyorum tabii fark etmez benim icin php, node, .net, python vs vs.
Derdimi anlatabildim saniyorum. Cevaplarinizi bekliyorum



 
Paragrafta tam net bir soru yok. Kaynak soruyor gibisiniz ama pratik yapmam lazım dediğiniz için emin değilim. Pratik yapacağınız platform mu istiyorsunuz? Dil önerisi mi istiyorsunuz?

Video olur demişsiniz. Youtube'ta "backend tutorial for beginners" milyon tane izlenen SQL, C# çıkıyor, istediğiniz dilde arayın izleyin, anlatımı sevmezseniz, öbürüne geçin.

Herkesin öğrenme metodu farklı, kendi metodunuzu bulmanız işinizi kolaylaştırır.

Udemy var, yüksek puanlı çok yorum almış eğitimlerden izlemek ve pratiğini yapmak bir seçenek.
  • wct3 org  (12.01.23 18:32:56) 
@wct kaynak tavsiyesi, fikir yol yordam


  • optimistbakunin  (12.01.23 20:44:48) 
Hocam bi dil seç, hangisi olduğu farketmez. İstersen C olsun, C# aşinalığın varsa o daha iyi olur. Bunu bi cebe koy.

Sonra bi proje belirle kendine. Misal duyuru klonu yap. Zaten basit bişey, frontend kısmı da dümdüz html ile bile olur yani. React falan bulaşma, iş görsün yeter.

Ondan sonra yardır. Takıldığın yer olduğunda google'a, SO'ya yaz, çıkan her şeyi oku, dene. Buraya sor, illa biri cevap verir.

Deneye yanıla, saç baş yola yola ilerle. Yeri gelecek bi hafta, 20-30 saat mesai harcayıp bi adım ilerleyemeyeceksin, normali bu. Az buçuk programlama bilen birinin bile ilk proje olarak bu işi yapması aylar sürer, o da normal.

İnternette video kaynak şu bu bence gerekli değil, hatta bi noktadan sonra zararlı bile. Madem teoride mantığı anladın, bundan sonrası böyle boğuşa boğuşa ilerliyor. Ne yapayım nasıl yapayım hangi kaynak vs. diye düşüneceğine notepad açıp yazmaya başlasan çok daha faydalı.
  • plutongezegendegilmi  (13.01.23 00:04:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.