[]

Şarap içersek bağırsaklardaki yararlı bakteriler ölür mü?

sb

sağ ol


 
Şarap olarak bakmamak lazım alkol genel olarak toksik bir ürün olduğu için haliyle zara vermesi daha olası bir durum.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (12.01.23 01:28:46) 
sadece şarap değil alkol ve alkol bazlı içecekler hemen hemen bütün organlara zarar veriyor.


  • pardus  (12.01.23 01:31:29) 
kirmizi sarap icenlerin diger alkol kullanicilarina gore daha saglikli bagirsak floralari oldugunu bulmus bir calisma, ancak bu calisma kirmizi sarap icenlerin hic alkol icmeyenlerle bir karsilastirmasini yapmamis. dolayisiyla illa ki icecekseniz kirmizi sarap bagirsak florasi ozelinde diger alkollerden daha iyi denebilir.

www.gastrojournal.org(19)41244-4/fulltext
  • taurina  (12.01.23 01:50:34) 
Ölmez

Rica
  • Bruce  (12.01.23 01:55:38) 
hayır.

ölse binlerce yıl tüm medeniyetler bağırsak sorunları yaşayan insanlarla dolu olurdu.
  • babilfish  (12.01.23 10:00:01) 
Ölür. Hepsi ölmez tabii ki. Bagirsak florasini saglikli tutmak, sadece ne ictiginize degil, ne yediginize de bagli. Probiyotikler düzenli olarak kötü yiyip icmekten azalabilir.

Bütüncül bakmak gerek biraz bu islere.

Kaynak: 2,5 yillik asiri düzenli sarap icicisi.
  • buf-e kür  (12.01.23 10:12:20 ~ 10:13:06) 
---spoiler ---
Eniştem 60 yıldır rakı, şarap içiyor ama turp gibi. Bu nasıl oluyor ?
---spoiler ---

Gluteni ve şekeri hayatından çıkarırsan, spora ve yürüyüşe önem verirsen, uykunu düzenli alırsan içeceğin 2 kadeh şarap bağırsaklarda hiç bir sıkıntı yaratmaz. Bu konulara mikro açıdan bakmak yanlıştır.
  • ditu  (12.01.23 14:37:52) 
bağırsaktaki bakteriler zaten yediğimiz herşeye konan antibiyotik katkıları sebebiyle tecavüze uğruyor. bir darbede alkolle vurmak sağlıklı bir davranış değil.


  • aslindasorunumpsikolojik  (12.01.23 20:25:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.