[]

Tuhaf tırnak sorunu

Bundan 10 belki birkaç yıl daha önce, halı sahada kazara topa ayak baş parmağımin ucuyla vurdum. O an acıdı biraz da çok bir şey yoktu maça devam. Eve geldim çoraplar kan icinde. Neyse baktım, top tam dikine gelmiş herhalde içine doğru batmış gibi bir şey olmuş. Pansuman vs geçer diye düşündüm.

Bir süre sonra kalinlasti bu tırnak. Kesilemez oldu taş gibi. Mantar vs mi diye doktora gösterdim. Bakıldı edildi değil denildi. İki farklı doktora da gittim, çekelim gitsin dediler de neden diyorum e çekelim nolucak diyorlar. Peki çekince tekrar böyle olmayacagi kesin mi diyorum, değil diyorlar. Ben de cektirmedim.

Google'a ayak tırnağı kalınlaşması yazınca çıkan görsellerdeki gibi bir tırnağım oldu. Ve anlamsız bir şekilde yılda bir falan kendiliğinden düşüyor. Alttan yine aynısı çıkıyor. Düşmeye yakın da çok uzamis olduğu için sariyorum.

Bu defa unuttum ve evde bir yere çarptım. Çok fena aciyor. Muhtemelen düşecek yine de, ömrüm böyle mi geçecek yılda bir tırnak değişimiyle :)

Belki bir benzerini yaşayan bilen vardır diye bir sorayım dedim işte.

 
doktora degil de podiatriste gidebilirsiniz, degisik tedavi yöntemleriyle tirnagin saglikli büyümesini saglayabiliyorlar. tirnak yatagiyla ilgili bi deformasyon olunca öyle oluyor sanirim. doktorlar genelde bu sorunlarin kozmetik yönüyle cok ilgilenmiyorlar.


  • mamu  (12.01.23 13:33:40) 
  • kobretti  (12.01.23 16:31:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.