[]

ABD vizesini posta ile yeniletme

Selamlar,

10 yıllık abd turist vizesinin 3-4 yılı kaldı bitmesine ve bu sırada pasaport değiştirdim, vize eski pasaportta. Yeni pasaport ile vizenin olduğu eski pasaportu posta ile konsolosluğa gönderip tekrar bir 10 yıllık vize almak mümkünmüş diye okudum ama geçerliliği var mı ve bu kadar basit bir işlem mi, eldekinden mi olmayalım gibi sorular oluştu kafamda.


 
www.ustraveldocs.com

m.facebook.com

bu kaynaklar boyle bir seyden bahsetmiyor. ikincisi direkt olarak senin sordugun degil ama resmi kaynak, ama uygulama benzerdir herhalde.
  • hot potato  (11.01.23 22:06:57) 
travel.state.gov

bu ilginc: "If your visa has been damaged in any way, you will need to reapply for a new visa at a U.S. Embassy or Consulate abroad." vize zarar gordu diye yeniden basvuru yaptiran ve yeni bir vizeyi otomatik basmayan sistem pasaport bitti diye hic acimaz.
  • hot potato  (11.01.23 22:09:29) 
telefondayım editleyemedim; şurada okumuştum ama too good to be true geldi bana ve googleda da bilgi bulamadım.
seyler.eksisozluk.com

  • marlonbranda  (11.01.23 22:25:39) 
valla eksiseyeler'de her ne yazarsa yaklasimim vizontele filmindeki "sen duyduguna gore yalandir" repligi seklinde.

***

zaten o linkte de turist vizesini yenilemekten bahsetmemis. diger vize tipleri icin istenen belgelere de bakinca zaten tekrar basvuru yapmis olunuyor.
  • hot potato  (12.01.23 00:19:58) 
- yeni ve eski pasaportunla beraber seyahat edebilirsin. (Vizenin suresi varken yenilemek manasiz)

- evet ds160 doldurup posta yoluyla yeni vizeye basvurabilirsin (sistemde parmak izin varsa)
  • brkylmz  (12.01.23 03:11:42) 
Çarşı karışıkken, tek yapman gereken eski pasaport ve yeni pasaportunla beraber Amerika'ya seyahat etmen.

Vizeyi de vizen bitince yeniletirsin. Mülakata girmeden 2 hafta da sonuçlanıyor.

Bunları yazan kişi vize danışmanı.
  • nekonustukbiz  (12.01.23 07:25:03) 
İki pasaportla gideceksin abd pasaportun bitti diye vizeni yenilemez


  • basond  (12.01.23 20:59:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.