[]

Ödediğimiz trafik cezaları tekrar borç olarak gelmiş

Ya ben bu devletin de kurumların da fırsatçılığından bıktım. Gerçi sistemsel bi hata da olabilir ama olsun bıktım.

Babamın araç benim üstüme temmuzda şehirler arası yolda hız cezası yemiş olabilir diye beni aradı. Temmuzda baktım ceza yok, ağustosta baktım yok.

Sonra tasadüfen kasımda gördüm borç düşmüş (hem e devletten hem trafikten hem gelir idaresi başkanlığından bakıyorum)

Neyse 2 tane hız cezası ödedim bir de gecikme koymuşlar 400 tl falan.

1100 TL ödedim.

Neyse gel zaman git zaman şimdi mtv ödeyim diye girdim. Arada borçlarıma bakmama ve normalde görmememe rağmen bugün yine ceza gördüm. Yine 2 tane hız cezası bu sefer 854TL. Gecikme şeysi uygulanmamış bu sefer. Ama ceza tutarları önceki ile aynı 427TL

Ulan baba dedim kaç tane ceza yediniz bak yenisi de geldi.

Başta genel tutar farklı olduğu içi ceza da farklı zannettim. Eski ceza ile aynı mı acaba ben ödemedim mi dedim, ödendi evraklarımı pc de tutuyorum, baktım ödemişiz babamın kartı ile.

Sonra şüphelendik trafik gov tr üzerinden ceza kesilen saati ve konumu ile babama kasımda gönderdiğim ekran görüntüsündeki ceza detaylarını kontrol ettim, aynı.

Ödenen ceza nasıl tekrar gelebilir ya. Az kalsın ödüyordum. Yemliyorlar mı ne yapıyorlar..

Bunu nereye itiraz edebiliriz?

 
Taşıtlar vergi dairesinden düzelttirebiliyorsunuz zannederim. Eğer gerçekten aynı cezalar ise düzeltirler bir şey olmaz.


  • orient blue  (11.01.23 14:18:09) 
Şöyle iki olay başıma geldi. Erikli yolunda çevirmeye girdik ama hız sınırını aşmışım. Cezayı yazdı polis. Yansıdı ödedim. Sonra baktım ki ceza hala görünüyor aradım dedim ki böyle böyle, ödedim ben bunu. Yok dedi burada çevirmede değil radara girmişsiniz. Ben farketmedim radarın biraz ilerisine tezgah açmışlar. Hem radardan hem de çevirmeden dolayı aynı cezayı ödemek zorunda kaldım. İkincisi ise geçmiş MTV ödememe dair, ödemiş olmama rağmen sms ile tebligat geldi. Aradım hemen görünen vergi dairesini(mtv icib nakil vasıtaları mı neydi) dedim böyle böyle ödedim ben bunu. O da görmüş olacak ki hiç uzatmadı, dikkate almayın dedi. İyi dedim öyle geçti gitti. Bu da mümkün yani.


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (11.01.23 18:04:23) 
Bir Sure sonra kendiliğinden silinebiliyor onlar hocam. Ödeme


  • primetime  (11.01.23 22:10:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.