[]

Ahlaksız Satıcı Hk. Hukuki Yardım

Bir hafta önce bir bayiden 4 adet lastik aldım. Toplam tutarın yarısını (2.500tl) havale ile açıklama yazarak bayi yetkilisinin hesabına gönderdim. Bayi istediğim ölçüdeki lastikler elinde olmadığı için ertesi gün sipariş vereceğini, 3 iş günü içinde kargo ile geleceğini belirtti. Bugün 8. gün olmasına rağmen bir dönüş yapılmadı. Aramalarıma ve mesajlarıma cevap vermiyor.

İlgili lastik firmasının genel müdürlüğü ve bölge sorumlusunu araya soktum. Bölge sorumlusuna kızı hasta olduğu için ilgilenemediğini söylemiş. Genel müdürlük ise lastik siparişinin bayi tarafından verilmediğine dair bana e-posta ile dönüş yaptı.

Burnuma pis kokular geldiği için suç duyurusunda bulunmayı düşündüm.

Nasıl bir yol izleyebilirim?

 
savcılık suç duyurusu. böyle uzun sürer ama.
tüketici mahkemesi de olabilir.

  • jelly bear  (11.01.23 11:25:57) 
tuketicisikayeti.ticaret.gov.tr önce tüketici hakem. bir yandan da cimere yazılır. adliyeye gitmeden dava uyaptan açılabiliyor sanırım. onla da uğraşabilirsinz.
bayinin merkezi varsa oraya da
bir yandan şikayet vara yazmak da ifşa için iyi olur ve google yorum
  • ShadowOfMoon  (11.01.23 11:39:50) 
avukata danışabilirsiniz


  • paintov  (11.01.23 12:56:40) 
malesef işinizi bir avukat çözer. gönderdiğiniz para karşılığı ihtar gönderip yasal süreci başlatacak.


  • orpheus  (11.01.23 17:48:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.