[]

İş ile ilgili çıkmaz.

Merhaba herkese, şu anda petrol çıkarıp satan bir şirkette IT uzmanıyım, şirket Avrupa yakasında ben Anadolu yakasında oturuyorum, haftada 3 gün kendi aracım ile geliyorum ofise, mesleki olarak çok fazla gelişmeye açık değil konumum(değiştirmeye çalışıyorum ama henüz başaramadım) şirket %60 zam açıkladı maaşlara, yol için fena olmayan bir ücret de yatıyor maaşa ek bir de sodexo 130 TL günlük, özel sağlık sigortası var.

Teklif yapan şirket otomotiv sektöründe ihracat yapıyor, fabrikası ar-ge merkezleri ve yurt dışında ofis ve depoları mevcut, pozisyon aynı ama IT ekibi kalabalık ve mesleki olarak gelişim imkanı var gibi görünüyor, maaş zam işinden sonra düşük kaldı, pazarlık yapma yeteneğim yok, teklifi değerlendirme sebebim mesleki açıdan kendimi ileri atabilmek ve iş yerinin evime yakın olması (15 dakika araç ile)

Siz olsanız ne yapardınız? İşin eve yakın olmasına paha biçemiyorum, kafam çok karıştı.

 
Merhaba,

Pazarlik yapma yetenegine pek ihtiyaciniz yok. Ben olsam seffaf bir sekilde, sirketimin yeni yilda beklemedigim bir iyilestirme yaptigini ve dolayisiyla, motive bir sekilde is degistirebilmem icin; mevcut maasim +%30 bir rakam soyleyerek teklifi guncelleme durumunu degerlendirmelerini rica ederdim. Hepimiz para icin calisiyoruz, kimsenin yadirgayacagini dusunmuyorum. Yadirgayanlar; “ama iste kendinize soyle soyle deger katarsiniz” “her sey para degil biz soyle bir sirketiz” diyen HR sorumsuzlarina aldanmayiniz. Cogu %30 zam gorse, o cok savunduklari sirketlerini ertesi gun degistirir. Sevgiler
  • lynda.com  (11.01.23 09:43:26) 
@lynda+1

mevcut şirketinin yaptığı zammı açık açık söyle. eğer tekliflerini revize etmezlerse de "Ali'ye kibarca bir bay bay"...
  • teritori  (11.01.23 09:51:32) 
herkes para için çalışıyor. siz şirketten zengin değilsiniz, açık olarak söyleyin. şu kadar istiyorum diye. millet kapalı kapılar arkasında neler istiyor, neler koparıyor bir bilseniz yok lan bu kadar da olmaz dersiniz. çocuğunun özel okulunu ödeten bile var :)

kabul etmezler ise ayrıl. bazen konfor alanını terk etmek çok iyidir. bende seninle aynı durmdaydım. cesaret edip ayrıldım, çok memnunum.
  • delidir yakalayin  (11.01.23 10:21:35 ~ 10:23:39) 
o teklif yapan şirket daha az veriyorsa sana gerekli değeri vermiyorlardır. belki de gitsen daha az paraya daha mutsuz olacaksın. eğer bir firma seni çalıştığın yerden koparmaya çalışıyorsa sen onlarin gözünde değerlisindir fakat şöyle bir şey var, daha fazla teklif ederse bu değer gerçek görür. çünkü kim daha düşük maaşa başka yere transfer olur ki?


  • koela  (11.01.23 10:25:17) 
Öncelikle ben de Anadolu yakasındayım, değil sıradan şirket arabası Maybach verseler haftada 3 gün Avrupa yakasına geçmek istemezdim. İş değiştirdiğinde günde tahminimce 2 saat sana kalır ki paradan çok daha kıymetli olabiliyor.

Konuyu Anadolu tarafındaki şirkete ilet. Zam aldığını ancak o firmayı tercih etmek istediğini, ücretin en azından aynı seviyeye veya daha üstüne getirilmesini talep et. Sözlü olarak aktarırsan daha iyi olur. Hemen her firma ücret revizesi yapar. (Yakın zamanda iki ayrı yerden aldığım yazılı tekliflerde fiyatı yukarı çektirdim)

Kısacası ben olsam Anadolu tarafındaki yere minimum Avrupa tarafındaki yerin ücretiyle ve hatta daha yükseğine geçmek için elinden geleni yapmaya çalışırdım. Genel olarak IT de iş yapacak adam bulmak iyice zorlaştı, bunu kullanman lazım.
  • Lethe  (11.01.23 10:29:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.