[]

şaraptaki maya kokusu

merhaba, arkadaslar bu saraplardaki maya kokusunu arindirmanin bir yolu var midir? hangi sarap olursa olsun kokusunu aldigimda bira kokuyor resmen, soguyorum. tadimlarda vs. gercekten baska baska kokular falan gelmesi kokudan sarap ayrimi falan yapmak nasil oluyor. viskide olmuyor mesela bu ama her sarapta kesinlikle var bu mayalanma kokusu. cozebiliyor muyuz bu olayi, cozebiliyorsak nasil?




 
Viski mayalı bir içki değil, dolayısıyla maya kokmaması gerekir zaten.

Şarap, bira gibi içkilerde reçeteye bağlı olarak az ya da çok maya kokusu olabilir. Dinlendirme, olgunlaştırma süresine, cold crash ya da berraklaştırıcı uygulamalarına göre farklılık gösterebilir. Hangi şarapları denediniz, belki bunlar üzerinden konuşmak daha uygun olur.
  • joker hakki  (10.01.23 23:44:12) 
ben fermantasyondan dolayi olusan bir koku oldugunu dusunup viskiyle karsilastirmistim, yanilmisim. beyaz, kirmizi ya da rose hangisi olursa olsun hepsinde denk geliyor koku. en son yilbasinda kavaklidere yakut ictirtmedi kokudan icemedim. o zamandan beri bakiniyorum internete dise dokunur bilgi bulamadim. acaba ben mi kuruntu yapiyorum diyorum kendime sonra yine o koku burnuma geliyor.


  • gule gule  (10.01.23 23:51:31) 
Belki fermente içkiler size göre değildir, bilemiyorum :D Beğendiğiniz, şikayet ettiğiniz kokuları almadığınız şaraplar var mı?

Bir de şarapta da birada da mayalı aileden içkiler olmaları sebebiyle ortak bazı karakteristik tatlar, kokular vardır. Bunları maya kokusu olarak ifade ediyor olabilir misiniz?
  • joker hakki  (11.01.23 00:00:09) 
evet boyle dusunmemistim, kokuyu almadigim sarap yok hepsinde var evet. ben yanlis tanimladim sanirim aldigim kokuyu, sizin bahsettiginiz karakter benzerliginden olusan kokudan rahatsiz oluyorum. beni benden iyi taniyormussunuz gibi hissetim iki cevapta cok iyi :). tesekkurler.


  • gule gule  (11.01.23 00:06:50 ~ 00:08:54) 
şaraptaki maya kokusu fermstop ile giderilir. maya filan kalmaz, mis gibi içersiniz.

ya da isterseniz maya filan kullanmadan kendi şarabınızı yapar mis gibi içersiniz.
  • babilfish  (11.01.23 11:55:43) 
fermstop dediginiz tam olarak nedir ve nasil kullanilir bunun hakkinda bilgilendirici bir seyler var mi? baktim internetten fakat bir yer satiyor sadece o kadar.


  • gule gule  (11.01.23 15:35:36) 
e202&e203 ya da potasyum metabisülfit olarak ararsanız birçok yerde çıkar. gıda katkıları satan yerlerde bulunur.

bu fermentasyon sonunda şarap içinde kalan maya kalıntısını temizlemek için kullanılır. ticari kullanımında amaç, şarabın raf ömrünü uzatmak çünkü içinde kalan bakteri kültürü çok yavaş da olsa fermantasyona devam edebiliyor. siz mayayı tamamen temizlemek için kullanabilirsiniz.

yanlış hatırlamıyorsam şişe şarap için 0.2 gram yeterli idi, aldığınız yerden kullanım şekline bakarsınız.
  • babilfish  (12.01.23 10:19:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.