[]

kaktüs ve sukulent sulama periyotları

merhaba,

6 ocak cuma günü sukulent ve kaktüsler aldım. dikenli kaktüsler, normal kaktüsler ve sukulentler karışık.

aldığım çiçekçi, can suyu vermemem gerektiğini ve sulamalarının fıs fıs ile sprey şişesi ile yapılacağını söyledi. normal çiçekler gibi su dökerek yapılmıyormuş.

sulama zamanlarını söyledi ama tam hatırlayamıyorum, emin değilim...

topraklarını ve saksılarını o akşam değiştirdim, kil bilyesi ile tabanını döşedim.

ilk olarak kaktüs ve sukulentleri ne zaman sulamalıyım? sonrasındaki periyotları ne olmalı?

son olarak da, iç mekan bitkilerini (kaktüs değil) ne zamanda bir sulamak lazımdır?

 
binbir türlü kaktürs ve sukulent olduğu için çiçekçiyi denleyin derim.
kil bilyesine ektiğiniz için doğru söylemiş aslında çünkü kaktüsler zaten gövdelerinde ve bazen köklerinde su barındırdıkları için zaten suya az ihtiyaç duyarlar.
kil bilyesi de suyu emip ıslak topraktan daha uzun süre ıslak kaldığı ve suyu hapsettiği için o kaktüse "sulamak" fazla gelir.
belki yazın, belli aralıklarla olabilir ama bu mevsimde değil.

bunun dışında iç mekan bitkilerini özellikle kışın toprak kurudukça sulayın.
genelde haftada bir olur bu ama evinizin sıcaklığına, toprağın cinsine, bitkiye göre değişir.
suladıkça anlarsınız zaten, o düzeni siz belirlersiniz.
bir hafta değil, on gün de olabilir.

az sulamak çok sulamaktan kesinlikle çok çok daha iyidir.
yalnız dikkat etmeniz gereken şey, toprağı sularken az su vermemek, kana kana sulayacaksınız.
altı delikli saksıdan iki damla değil, bir miktar su akıtın ama abartmayın, çamur da olmasın tabii ki.

yani sulama günlerinin aralarını açın, toprakların kurumasını bekleyin ama suladığınızda da deliklerden bir miktar su akacak şekilde sulayın.
akan suyu bitkinin tabağında bırakmayın, dökün.
yoksa oradan da suyu emer ve kök çürümesine neden olabilir.

özellikle suyu seven, nemli toprak isteyen çiçeğiniz varsa o kadar çok kurumasını beklemeyin ama onlarda zaten yaprak sünmesi, yaprak kuruması gibi belirtiler görürsünüz ve bir şekilde denge kurup ona göre bir düzen oluşturursunuz.
  • blatta hiberna  (10.01.23 23:00:29 ~ 23:02:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.