[]

İlişkinizde karşı tarafa alınınca/kırılınca söylemeden çözebiliyor musunuz?

Ufak çapta bir konu diyelim partnerinize alındınız içinizde tutunca normale çabuk döner misiniz? Bunun sağlıklısı normali sizce nedir? (Küçük meseleler sonrası alınganlıklardan bahsediyorum)




 
48 saat geçince olayın üzerinden kafandan hala silinmediyse konu küçük büyük farketmez, konuş diye bir yöntemim var


  • freebird5406_2  (10.01.23 20:17:49 ~ 12.01.23 03:23:48) 
asla.

sağlıklısını bilemem ama ben ilişkide açık olma taraftarıyım. ha mesela sen problemi umursamayabilen türde birisindir, sana koymaz ama ben hassas adamım. canım bir şeye sıkılmışsa sevgilimle paylaşmam, konuşmam, anlaşmam lazım. yoksa uzun vadede hem benim içimi kemirir hem de ilişkimize zarar verir. çok klişe bir laf ama iletişim gerçekten işin yüzde 90'ı bence. sağlıklı iletişim kurabildikten sonra tinerciyle bile iyi anlaşabilirsin çünkü.
  • mark greg sputnik  (10.01.23 20:28:03) 
Normali: Üstesinden gelinip arka plana atılabilecek kadar küçükse içe atıp büyütmeden geçmek. Değil ise karşılıklı konuşarak çözmek.


  • nawar  (10.01.23 20:29:51) 
Çözebiliyorum. Yıllarca hem de yaptım.

Çünkü bazan içinde sönebiliyor. Karşındaki kişiye yazık.

Konu kırmızı çizgimse mesafe tanımıyorum. Ne işim varsa bırakır çağırır gözümle göz bebeklerini beyninden söker alırım. Aldım da.

Bence bunun sağlıklısı diye birşey yok bu arada. Sizin o öfkeyi kusmanız, sağlıklı mı sorusunun yanıtı partneriniz için de sağlıklı mı mesela? Sakin kalmak gerektiği düşünen biriyim ben. Sevdiceğimin yüzünün düşmesi > dünyadaki bende dahil herşey
  • baldan kaymak  (10.01.23 23:44:43) 
ufak/buyuk fark etmeden herseyi icime atarim. ota boka kopurup patlayan abuk subuk insanlarla buyuyunce hayatimdaki en onemli oncelik olay cikmasina engel olmak oldu, ne gerekiyorsa yapayim yeter ki tadimiz kacmasin ali riza bey modum asiri baskin. hafizam da fil gibidir, 8 yil once surda otururken ban soyle soyle demisti diye hatirlarim mesela.

gecmiste de, simdilerde de boyle yaptigim icin aslinda en cok benim zarar gordugumu fark ediyorum. tadimiz kacmasin diye kurtardigim anlar o kadar da kurtarilmaya gerek degilmis, kurtarilmasa da olurmus. hayatimdaki oncelikler iyilik guzellik aramak yerine ani kurtarmak/olay cikmasina engel olmak olunca ot gibi bir hayat cikti ortaya :D

simdilerde alindigim ufak seylerle dalga gecen bir esim var, boyle olunca soylemesi daha kolay oluyor. ufak seyden kastim terliklerini odanin ortasina birakmasi gibi mesela, ayagima takiliyor kaldir sunlari surdan 50 kere dedim diyorum, getirip ayagimin onune birakiyor sonra :D ya da biseyleri belli bir kutuya koymasi lazim, kutuya koyar misin diyorum tam kutunun yanina biraktigi sirada, kutuyu acip icindekileri de disari cikartiyor sonra ahahah :D halbuki benim buyudugum ortamda bunlar ciddi kavga sebepleriydi, biseyler kutuya konmadi diye 4 saat gecmiste de kutuya koymayan seylerden bahsedilip sonra 3 gun kimseyle konusulmazdi filan.
  • taurina  (11.01.23 00:03:56) 
geçmiş denen şeyin yıllar öncesi olmasına gereknyok, bir an geçmişse bitmişse, geçmiştir artık. freebird +1, en kısa zamanda çözüp ileriye bakmak daha iyi, diğer türlü geçmişte takılı kalıyorsun, hiç bişiyin tadı kalmıyor.


  • selam  (11.01.23 12:29:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.