[]

Futbolcuların kiralık sözleşmeleri hakkında

Bir kulüp bir futbolcuyu kiralıyor, kiralayan kulüp sözleşmeye satın alma opsiyonu da ekletiyor.

Gittiği kulüp, sezon sonunda kontratta yazılı satın alma opsiyonunu devreye sokup bonservisini almak isterse, oyuncunun "Yok, ben istemiyorum" deme hakkı oluyor mu? Yoksa daha en başta satın alma opsiyonlu kiralık sözleşmesi imzalanırken, oyuncu kulübe rızasını baştan teslim etmiş mi oluyor?


 
Oluyor.
Bunun olmaması için bazen önden anlasma oluyor; misal mustafa mohammed Galatasaray. Önceden anlasilmis sözleşme vardı.

  • logisticsmanager  (10.01.23 17:13:23) 
Önceden anlaşılmış sözleşme bile olsa futbolcu istemezse hiçbir kulüp zorla oynatamaz. Ben de bir örnek vereyim; Trabzonspor Alexander Sörloth için 2019-2020 sezonu itibariyle kulübü Crystal Palace ile satın alma opsiyonlu 2 yıllık kiralama olarak anlaştı, oyuncuyla da 2 yılı opsiyonlu toplam 4 yıllık anlaşma yaptı. Oyuncu 1 yıl oynadı, ertesi yıl Türkiye’ye gelmedi bile. Ne yaptılar ne ettiler ikna edemediler adamı. Crystal Palace da bastırınca Leibzig’e satmak zorunda kaldılar. Tabii sonuç olarak 10 milyon euro kar ettiler bonservisini hiç almadıkları futbolcu için.


  • captainimsi  (10.01.23 18:36:23) 
@captainimsi; ikna etmesine gerek yok. En kötü oyuncu kadro dışı kalırdı ya da fifa cezası alırdı ama gelmek zorunda kalırdı 1 sene için.
Burada Trabzon akıllı davrandı; satin alma opsiyonu devreye girmesi için sonraki sene yarisinda oynamasi lazımdı haliyle trabzonun da transferde bir sözü yoktu. Yapilan anlaşma ile herkes karli çıktı.

Onun dışında bir futbolcu ben gelmiyorum diyemez.
  • logisticsmanager  (10.01.23 19:02:22) 
Sorumun en somut cevabını da buldum galiba.

-----Alıntı-----

Hürriyet'e açıklamalarda bulunan Çebi, Alman gocü için Fiorentina ile yaptıkları anlaşma hakkında çarpıcı detaylar verdi... Gomez'i İtalyanlar'dan satın alma opsiyonuyla kiraladıklarının altını çizen siyah beyazlı yönetici, “Gomez nisan ayında bizde kalmak isterse Fiorentina'ya sadece 1000 Euro vereceğiz” dedi.

-----Alıntı-----

Mario Gomez, sembolik görünen satın alma opsiyonuna rağmen kalmak istemeyince ayrılmıştı Beşiktaş'tan. Demek ki kalmak istemiyorsa gidebiliyor oyuncu.
  • burnley  (10.01.23 19:35:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.