[]

Bir tc vatandaşı abd de doğurursa çocuk abd vat mi olur?

Tatil veya başka bir şey için abd ye gittiniz ve hanım da hamile yanınızda. Orada doğurdu. Çocuk abd vatandaşı olabiliyor mu?




 
Bunun önden bir prosedürü var mı, bilmiyorum ama bu şekilde ABD'de doğum yapıp çocuğu vatandaş olan en az 4-5 tanıdığım var. Hatta bu olay ticarete dönmüş durumda oralarda, şirketleri filan varmış.


  • fraise  (09.01.23 19:46:53) 
evet abd de doğan her çocuk abd vatandaşı oluyor. ailesinin yasal statüsü olmasa bile.
trump bir ara bunu engellemeye çalıştı ama tam olarak engelleyemedi.
mevcut vize varsa sorun olamaz fakat ağzı burnunda vize başvurusu yapılsa sırf doğum için gittiği kanaati oluşursa vize vermeye bilirler.
  • astronom bey  (09.01.23 20:21:32) 
ABD'yi boşverin kanada da doğum yapsın


  • hoot  (09.01.23 20:26:40) 
agzi burnunda adami kolay kolay ucaga bindirmezler, kurallari var.
amerika bu isin turizmini yapan bir ulke, 6 aylikken gelip kaliyorlar, hastane doktor falan ayarlaniyor. $40-50k harcayip, dogurup donuyorlar.

abd/kanada arasinda kanada'yi tercih etmek net vakit ve para kaybi olur :)
  • cooperr  (09.01.23 20:56:02) 
Orada doğan abd vatandaşı oluyor. Göçmenlikten kalmış, Amerikada kanunlar çok zor değişiyor, hatta pek değişmiyor.
Bizdeki gibi ver yetkiyi, gör etkiyi olamıyor.

  • vizivozo  (09.01.23 21:10:01) 
Evet olabiliyor.
Elbette çok avantajlı bir iş ABD vatandaşı olmak ama belli bir seviyenin üzerinde para kazanan vatandaşlarından, bu paraya dünyanın neresinde kazanıyorsa kazansın vergisini alıyor ABD.

Bir de diğer arkadaş da yazmış, hamileliğin son birkaç ayında zaten uçağa binemiyorsunuz. Binmek için doktor raporu gerekiyor vs.
Pek tesadüfen olacak bir iş değil orada doğum yapmak.
  • michael_knight  (09.01.23 21:26:25 ~ 21:27:31) 
Kızım abd’de doğdu. Abd topraklarında doğan herkes abd vatandaşı oluyor. Kuruluş anayasasında var. Yani trump falan hikaye, bunu değiştiremez. Anca vize vermezler hamilelere. Başka bir şey yapamazlar.
Biz turist vizesiyle gittik. Çok masraflı da olmadı. Sorusu olan varsa özelden yazabilir.

  • artci sarsinti  (10.01.23 01:53:34) 
(bkz: Jus soli)


  • salihdt  (10.01.23 15:28:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.