[]

Mİ robot süpürge veriminde düşme neden olur?

İlk aldığımda güzel bir şekilde pislikleri kırıntıları çekerken artık çok çekmiyor. Özellikle köşeler ve halı kenarlarında en belirgin şekilde verimsizliği belli oluyor. Nedeni ne olabilir? Nasıl ilk aldığımdaki randımanı alabilirim?

Filtre ve fırçasını temizledim. 3 fırçalı dönen, pislikleri çeken fırçaya doğru attıran parçasının kıllarında biraz yamulma var.


 
fırçasını ve filtresini çıkarıp temizlediniz mi?
fırçasına çok fazla saç takılıyor, ayrıca filtresi de toz tutuyor ara ara temizlemek lazım.

  • rentts  (09.01.23 19:08:15) 
Fırçasını yeni temizledim. Filtreyi etkisi olmuyordur çekimine diye temizlememiştim.


  • pronefroz  (09.01.23 19:09:13) 
Fırçayı bir süre sonra değiştirmek gerekiyor, o minik üçlü fırçayı da, alt fırçasını da.


  • kobuzchu kiz  (09.01.23 19:28:41) 
Hem filtreyi, fırçaları düzenli temizlemek hem de kullanım süresi dolduğunda (bizim süpürgede bildirim geliyor) değiştirmek lazım. Yoksa performansı ciddi ölçüde değişiyor.


  • fraise  (09.01.23 19:49:48) 
alttaki ana fırça arızalanmış, dönmüyor olabilir. İlk satın aldığım robot süpürgede daha ilk haftada bu sorunu tespit ettim ve servise kanıtlayana kadar canım çıktı. Adamlar ana fırça dönmese makina hata verir diyorlardı. Makina emiş fonksiyonu çalışıyor fakat ana fırça dönmüyor, bun yüzden de düzgün süpürmüyor. Bu sorun bence birçok alette var, kullanıcılar farkında değil.
Bu sorunu en güzel makinanın çalışabileceği büyük cam bir yüzey varsa tespit edebilirsiniz. Cam yüzeyin altından bakabilirsiniz ana fırça düzgün dönüyor mu diye. Böyle bir imkanınız yoksa fırçanın tam alta denk gelen yerine beyaz bir bant yapıştırın. Makinayı biraz çalıştırıp durdurun. Bant aynı yerdeyse ana fırça dönmüyordur.

  • adivar  (10.01.23 09:23:39) 
o hepa filtre kirlenince canını alıyor aletin görünüşünden hiç belli etmese bile. youtube'dan bakıp suyla yıkayıp kurutun.


  • yuto  (10.01.23 18:14:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.