[]

kardiyo yapmak / kilo vermek / spor salonu

yemek düzenimi değiştirmeden sadece kardiyo yaparak kilo verebilir miyim? ne kadar yapmalıyım?

kardiyo süresini ve miktarını bir spor hocasıyla anlaşmadan kendim tasarlayabilmek için bilgi alabileceğim, kalori, yakılan yağ oranı vb. bilgileri içeren ingilizce veya türkçe bir websitesi var mı?

aslında ne bir diyetisyene gitmek ne de bir spor danışmanına para vermek istiyorum ama kampanyadan spor salonuna kaydolmuş bulundum. burda yaptığım sporu daha doğru ve yağ yakarak yapabilmek için okuyacak bir şeyler arıyorum. 1 ayda her defasında 2 saatten 10 kere spora giderek 0.5 kilo aldım. :( kardiyo dışında circuit aletlerini de kullandığım ve pilatese falan katıldığım için belki kas almışımdır diyorum.

özet: kilo vermeye/yağ yakmaya yönelik güvenilir spor 101 bilgisi içeren çevrimiçi ingilizce veya türkçe kaynak önerilerine açığım. çok teşekkürler.

 
Diyet yapmadan kilo vermezsin kardiyo yapmak vücuttaki enerjiyi kullanma yöntemlerinden biridir, temelde araba kullanmaktan bir farkı yoktur, bu aşamada harcadığın her kalori sonradan aldığın kalorilerle yerine koyulur yani kilo vermezsin ama sonradan aldığın kalorileri azaltma yoluna gidersen yağ kaybı yaşarsın. Yani diyet şart. Kaynak: Benim engin ve uçsuz bucaksız bilgilerim.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (08.01.23 20:37:34) 
yakılan kalori (bazal metabolizma+spor) - alınan kalori (yediğin, içtiğin her şey) = 7100 (sayıyı net hatırlamıyorum) = 1 kilo

su, sade soda ve sigara dışında her şeyde kalori var desem yeridir.
yemek düzenini değiştirmesen bile aldığın kalori sabit değildir. bu şekilde vereceksen kalori saymak daha sağlıklı sonuçlar verecektir. bunun için de fatsecret tarzı kullanışlı uygulamalar var.

çevrimiçi kaynak olarak da youtubeda kilo verme - kalori hesabı olarak aratırsan gençvefit, savaşcebeci, ağırsağlam, fityemek vs kanalları detaylı anlatıyo bu konuyu.

illa yazılı kaynak istiyosan gençvefit artık yok ama videolarına kaynak makaleler de ekliyolardı. videolar duruyodur.
  • b1020  (08.01.23 20:37:35) 
(git: youtu.be)
Bu kız bilimsel ama anlaşılır bir dille anlatıyor. Farklı benzer videoları da var.
Kardiodansa hiit ve ağırlık egzersizleri daha verimli olacaktır.
  • asbeila  (08.01.23 21:06:15) 
@Kaleci Saçlı Forvet'in dediklerine ilave olarak.

Yine de beslenme alışkanlığını değiştirmeden yağ yakma kararlılığın varsa,
Salonda spin bisiklet varsa, onu kullanarak ve nabız ölçmek için akıllı saat edinerek hiit kardiyo yapabilirsin.

Ekşide başlığı var ve konu hakkında da bi milyon tane internet sitesi var.

Yalnız, şu kadar adet ya da şu kadar süre şunu yapın diyenleri ciddiye alma.

Nabzını hangi aralıkta ne kadar sürelerde yükseltip düşüreceğini öğrenip, spin bike ile onu uygula.

Tam aradığımı bulamadım ama, şu yazı işine yarayacaktır.

seyler.eksisozluk.com
  • Mirket  (08.01.23 21:18:45 ~ 21:48:57) 
Diyet yapmadan kısacası kalori takibi yapmadan kilo vermek çok zor. Çünkü olay sadece kalori takibi. Yok şu yok bu diye karıştırmaya gerek yok, milyon tane araştırma var ve kalori farkından başka bilimsel kanıt yok.

Bütün gün yatakta yatarak bile kilo verebilirsin, yeterki kalori takip et.

Bu arada ciddi yağ yakma diye bir hareket yok. Yani şunu yaptım yağ yaktı bunu yaptım yağ yaktı falan yok. Bugün 3 bin kalori alsan 1500 kalorilik hiit de yapsan gene kilo alacaksin.
  • logisticsmanager  (08.01.23 22:00:54) 
Diz, bel vs müsade ediyorsa cevap: ip atlamak.
hem süresi kısa, hem her yeri çalıştırıyor. zaten 10dk atlarsanız her yeriniz ağrır, anlarsınız :)

öncesinde de ısınma, soğuma ve doğru atlama teknikleri için: youtube.
  • wct3 org  (08.01.23 22:10:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.