[]

kilo vermek için aldığım kalori miktarı performansımı etkiler mi?

fitness yaparak kilo veriyorum. aldığım günlük kalori kilo vermemi sağlayacak miktarda. bu durum ağırlık çalışırken beni güçten düşürür mü ya da ağırlık arttırmama engel olur mu?




 
Hayır. Kilo vermeye çalıştığına göre yağ depoların dolu ve bünyede enerjiye dönüşecek bol miktarda yakıt var.


  • Mirket  (08.01.23 20:26:01) 
Ağırlık çalışırken kullandığın enerji %90 karbonhidrattan, yani kaslarda depo edilen glikojenlerden gelir, sen kalori açığı bıraktığında ve kaslarında glikojenler azaldığında bir miktar düşüş illa ki olacaktır ama diyet döneminde zaten kas kütlesi artıramayacağın için bu çok da büyük sorun olmayacaktır. Bu durumda ağırlık artırmanın da çok fazla esprisi kalmıyor, senin bu anlamda amacın zaten ağırlık artırarak kas kütlesi artırmak değil yağ kaybederken kas kaybetmemek için kas uyarımı yapmak olmalı. Bu pozisyonda da ağırlık artırma işi uzun sürece yayılsa da sorun olmayabiliyor.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (08.01.23 20:27:48) 
proteini tamamen çıkarmazsan düşürmez.

proteine abanırsam daha çok ağırlık kaldırırım demek değil yalnız bu. kabız olursun. fazlasının da bi faydasını görmezsin zaten.
  • b1020  (08.01.23 20:41:37) 
Kaleci ile sürekli aynı şeyleri söylemekten bıktım, bu sefer bir ek yapacak fırsat geldi gole ceviriyorum;
Ağırlık artiracak kısacası güç kaybetmeyecek noktaya gelmek için kilo *2-2.5 arası protein alman lazım. Bu da baya sağlam protein.

Buna ek olarak spor yaptığın günler kalori ve protein/karbonhidrat artırıp diğer günler azaltarak bu konuda performans alanlar da var.

Yalnız sunu unutmamak lazım; hem gucleneyim hem kilo vereyim/kalori açığı yaratayim iki zit olay. Ama çok yüksek oranda protein alarak kalori açığını minimumda bırakıp güç antrenmanlari yaparsan uzun sürede kilo verip yağ yakıp kas yapacağın için istedigine ulasirsin ama bu uzun zaman alan ve ciddi takip isteyen bir şey.
  • logisticsmanager  (08.01.23 22:04:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.