[]

kedi territory'leri hakkında

iyi akşamlar,

bugün yaşadığım binanın bodrumuna 2. kez doğum yapan harap durumdaki çok zayıf ve minyon bir sokak kedisini -yavrular sütten kesildikten sonra elbette- kısırlaştırmak üzere mahalledeki bir veterinere götürdüm. yolda götürürken case'e koyunca doğal olarak çok rahatsız oldu ve uğraşırken case'in mekanizmasındaki vidalardan birini çıkardı, kafasını soktuğu aradan neredeyse kaçıyordu. neyse, kontrol ede ede yürüdüm. veterinerde ise öncelikle vücudundaki enfeksiyonu almak için depo antibiyotik ve göreceği operasyona yönelik güçlendirme için vitamin uygulaması yapılmasını uygun gördüler. onları yaptırdım, kısırlaştırma ise haftaya kaldı. dönüş yolunda da tekrar case'te uzun süre tutmamak için onu hep gördüğüm sokaktaki noktaların 300-400 metre uzağında serbest bıraktım. bırakırken mama koyup besledim, o yerken ben markete girdim, çıktığımda ortalarda yoktu.

bu kedi territory'sinin dışında mı kalmış oldu? bununla ölçülmez sanırım ama önünde takıldığı binalarla benim bıraktığım yer arasında 300-400 metre var. geri dönebilir mi? yolu bulabilir mi? aldığı depo antibiyotik onu güçten düşürür mü, büyük kedilerden çok pati yer mi? kısırlaştırabilecek miyim, tekrar görür müyüm?

çok teşekkürler.

 
geçemeyeceği çok işlek bir cadde vs. yoksa veya yağlı bir kapı bulmaz ise çok rahat geri gelir. aldığı ilaçlar onu zayıf düşürmez aksine kuvvetlensin diye yapılmış, zaten sokakta olduğu için diğer kedi zorbalıklarına alışıktır. zayıf bir kedinin box ı açabilmesi de tuhaf bir durum, ya çok dandik bir box ya da şansa açmış. box iyi olmalı yoksa çok baş ağrıtır. emeğinize sağlık bu arada.


  • surprise  (09.01.23 00:28:32 ~ 00:28:44) 
300-400 metre az bir mesafe değil, benim kediler kendi sokaklarından dahi ayrilmiyorlar, bence donemeyecek bıraktığınız bölgede belki bulursunuz.


  • hipopotamus  (09.01.23 01:59:35) 
kedi bizim tarafa geri geldi. kısırlaştırması da yaptırıldı. teşekkürler herkese, endişeler dindi. :)


  • ladygreen  (15.01.23 23:49:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.