[]

antikacılar eşyaları nereden buluyor?

çok lüks şeyleri değil normal böyle max 5000tl'lik şeyleri falan. letgo sahibinden de falan pusu mu kuruyorlar.

her defasında birileri dükkana gidip satmıyordur herhalde o kadar alıcıları bile yok yani.

bazıları böyle çok güzel eski mühendislik aletleri satıyor instagramdan. ya diyorum bunları nereden buluyor bu insanlar?

 
Eskicilerden bir kısmı


  • kisa  (08.01.23 17:51:07) 
istanbul'daysanız feriköy antika pazarı mı sosyete pazarı mı ne var galiba. bi dünya youtuber gidip video çekti hatta. antin kuntin tonla eşya satılıyor. eski oyuncaklar, plaklar, atari kasetleri, konsollar vs.


  • b1020  (08.01.23 18:11:26) 
Anadoludan toplayıp lot halinde satanlar var ama çoğunluğu yurtdışından toplanıyor,fleamarketlerden,kilise satışlarından,tereke evlerinden toplanıyor.

Alıcıları yok diye düşünme,daha çok açık arttırmayla satılıyorlar,düşündüğünden daha fazla müşteri kitlesi var.
  • duptıs  (08.01.23 18:18:03) 
ev patlatıyolar, özellikle anadoludan, mesela yaşlı bir çift vefat ediyor, mirasçıları evdeki eşyaları topluca satmak istiyorlar, bunlar gidip toplu fiyat verip evi boşaltıyolar, birsürü eski eşya ne çıkarsa, sonra getirip ayıklayıp iyi parçaları satışa koyuyorlar. o 5 binlik antikanın çıktığı ev eşyasına toplam 5 bin vermiş olabilir mesela.


  • sipsiyah  (08.01.23 18:56:48) 
üvey babam antikacıydı, o yüzden az çok bilgim var bu konuda.
dükkânı moda civarındaydı, çevredeki evlerden arayan çok oluyordu.
dükkâna gelen de oluyordu ama o kadar çok değil.

mesela biri vefat ediyor, kıymetli eşyaları için arayıp çağırıyorlar.
ya da işte çeşitli sebeplerle elindekini satmak isteyen olabiliyor.
siz de gidip fiyat veriyorsunuz, anlaşırsanız alıyorsunuz.
en azından sosyal medyadan önce durum buydu.

bir de koleksiyonerler var.
sizin dediğiniz gibi özel ve niş alanlardaki aletler, objeler vb. genelde toplu olarak satılıyor antikacıya çünkü koleksiyon olmasının da bir artı ederi oluyor.
antikacı bunları ayrı ayrı satarak daha çok para kazanıyor sonra tabii.
özellikle bazı parçaları kovalayan ya da bazı türlere yönelen antikacılar da oluyor.
mesela bazısı daha çok tablo satıyor, bazısı daha çok kristal bardak, tabak, çanak alıp satıyor, bazısı da mobilya.
biraz neye denk geldiğinle de alakalı tabii ki antikacı açısından.
  • blatta hiberna  (08.01.23 19:02:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.