[]

İstanbul'a kısa sureli gidiş - geliş ve ulaşım

Bir günlüğüne (hatta yarım) bir etkinlik için Pazar günü İstanbul'a geleceğim (İzmir'den). Fazla zamanım olmayacak, bana pahalı geleceği için taksi de bir seçenek değil, o yüzden aksiliksiz yol haritası oluşturmaya çalışıyorum.
İstikametim Esenler otogarı <-> Teşvikiye.

1- otobüs firmasının servisini kullanmak mantıklı mı? (Pamukkale ya da Kamil Koç)
2- istanbulkartim var (2019'da almıştım, 2020'den beri kullanmadım) bir değişiklik oldu mu o zamandan beri, aynı kartı doldurup kullanabilir miyim? Değilse yenisini mi almak lazım, ya da tek ya da birkaç kullanımlık ulaşım kartı varsa metroya bineceğim yerden bulabilir miyim Esenler otogarda?
3- evim havaalanına oldukça uzak, Istanbulda gideceğim yer de oradakine. Ertesi gün çalışacağım için otobüs düşündüm, gece yolda uyurum diye. Ne dersiniz, mantıksız mi?

 
1- Otobüs firmasının servisi nereye götürüyor? Büyük ihtimalle Teşvikiye'ye yürüyebileceğiniz bir yere götürüyordur. Biraz uzak ama ağır bir çantanız yoksa Mecidiyeköy'den bile Teşvikiye'ye yürünür. Herhalde 20-25 dakikalık bir yürüyüş olur. Beşiktaş'tan yürümek çok daha kolay olur. (ama biraz yokuş çıkılacak)
2- İstanbulkart'ta bir değişiklik olmadı 2019'dan bu yana. Makinelerde para yükleyip kullanabilirsiniz. "Tek Geçiş" " Beş Geçiş" gibi kartlar da satılıyor ama normal karta göre çok pahalılar o yüzden kartınıza para doldurmanız daha doğru olur.
3- Mantıklı. Bütçeye dikkat ediyorsanız otobüsle gidilmeyecek bir mesafe değil İstanbul-İzmir.

Aslında İstanbul'u daha iyi bilseniz veya yol parası konusunda dikkat etmeniz gerekmese otobüsten Anadolu Yakası'nda inip servisle Kadıköy'e gitmenizi önerirdim. Oradan vapurla Beşiktaş, sonra yürüyerek Teşvikiye.

İstanbul'da şehirlarası otobüsler 3. köprüden geçtikleri için anadolu yakası ile avrupa yakasında inmek arasında (tam bilmiyorum ama) herhalde 1 saatten daha uzun bir fark var oluyor. Yapabilirseniz anadolu yakasında otobüsten inin ve binin.

İyi yolculuklar,
  • michael_knight  (07.01.23 23:33:19 ~ 23:36:40) 
Üç yıl kullanılmayan İstanbulkartlar zaman aşımı nedeniyle kapatılıyor.


  • çokyaşa  (08.01.23 01:46:25) 
öncelikle telefonuna istanbulkart yazılımını kur. kartını oraya ekle ve kişiselleştir. para yükleme işlerini böylece kolaylıkla yapabilirsin. bir de, sanıyorum artık fiziksel kartına olmasa da o programı kullanarak qr kod ile toplu taşımaya binebilirsin.

esenler otogarından teşvikiye'ye toplu taşıma ile aşağı yukarı 1 saatte gidersin. iki ayrı metroya bineceksin. bir de kamil koç'un istanbul'da şehir içi servisi var mı hala belli değil. eğer servis var ise esenler'de değil alibeyköy'de inmen gerek. oradan teşvikiye'ye gidebilirsin.
  • alperz  (08.01.23 02:28:55 ~ 02:29:55) 
otogardan metroya binip yenikapıda iniyorsun
oradan taksim metrosuyla osmanbeyde inince yürüme mesafesi

ucuz bilet varsa sabihadan uçak bileti al dönüş için yorulmazsın
sabihaya da metro gidiyor
  • bir soru sorcam  (08.01.23 12:13:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.