[]

Gözde ani odaklanma, görme bulanıklığı sorunu

Selamlar. Yaşım 32.
Son birkaç gündür aniden başkasının gözüyle görüyormuşum gibi bakıyorum etrafa. Sadece odaklandığım yeri görüyorum, etrafındaki yakın nesneler ve yazıları görmekte zorlanmaya başladım. Bulanık görüyorum. Ama bir müddet sonra geçiyor. Bu süre zarfında gözlerim acıyor, görmeyi ve odaklanmayı reddediyor gibi. Yakın veya uzak fark etmiyor. Doktora gideceğim tabii de bu sorunu yaşayan var mı? Ne olabilir bu acaba?

Not: herhangi bir görme kusurum yok (miyop, hipermetrop vs).

 
Bana bı ara şu oluyordu, çok çok yakına gelmeden tüm insanların yüzleri bulanikti ve yakında bile olsa pankartları vs okuyamıyordum. Gözlerimde sulanma oluyordu o zorlama anlarimda. Belki senin hikayende de yazmadigin bu tür kısımlar vardır diye yazdım xd

Doktora gittim test yaptı. Hicbisi yok dedi gözlerinde. E dedim böyle bı durum var; yorgunluktanmis. Gerçekten de geçti sonra.
  • abuzer  (07.01.23 17:46:21) 
goz doktoru eger herhangi bir sorun goremezse bir norologa gorunun derim.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (07.01.23 17:54:58) 
bende de şöyle bir benzeri var: uzaktan yakına yakından uzağa bakmaya geçiş yaptığımda 15-20 saniye bulanık görüyorum, belli bir noktaya odaklandıktan sonra yavaş yavaş görüntü netleşiyor.
göz doktoruna gittiğimde yaşlanıyorsun demedi de, gözün eskiyor dedi :/

  • halanne  (08.01.23 10:27:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.