[]

boya badana sorusu (teknik)

selam dostlar. taşındığım evin önceki kiracıları ful pembe/beyaz fayans olan tuvaleti baya su bazlı standart duvar boyasıyla boyamışlar, zaman içinde farklı renk denemişler, bi daha boyamışlar, toplam üç kat saydım. ama kirlenince silemiyosun, boya geliyo sağlam bastırırsan mesela. ve baya da pis durumda falan. inşaat gibi anasını satayım. kirlendikçe vurdular heralde yeni katı.

Ben yeni bir renk ya da sticker kaplama falan yapmak istiyorum. fayans üzerine fayans boyası atmak gerektiğini biliyorum ama altta şu an boya olduğu için tutmaz diye endişeleniyorum. sticker da aynı şekilde.

Sonra dedim ki ben bu boyayı sökerim, en azından duşakabinin iç kısmını sökeyim, deneyeyim dedim. boya sökücü falan aldım uyguladım, yok abi, o kadar sağlam ki bazı yerler, spatulayla kazıya kazıya ebem sikildi ellerim yara oldu, iki günde falan söktüm ve kaldı çoğu yeri, bok gibi şu an, fayansın da sırları çizildi falan, olmayacak yani "boyayı sökerim" işi.

ne yapmalıyım ne tavsiye edersiniz. Boyacıya falan sorsam sen yapamazsın biz hallederiz dicek kesin. sonra gelecek olmuyo diyip boyanın üzerine çakacak fayans boyasını gibi hissediyorum.

şu durumda en mantıklı olan nedir? çok teşekkür ederim.

 
Silikonlu su bazlı boyayı ısıtarak söktüğümü biliyorum doğalgaz borusundan. Saç kurutma makinesiyle ısıtıp denenebilir, ama çok fazla işçilik ve elektrik sarfiyatı olacaktır.

Spatulayı gezdirip kolayca kalkan yerleri kaldırın, kalkmayanı zorlamayın, basın yeni bir kat boyayı geçin, yoksa kazımak çok zor.
  • John Bloor  (07.01.23 14:00:38) 
Boyayla uğraşma. Tuvalet banyo gibi ıslak yerleri fayans/seramik yapmak lazım.
Şu anki boyanın üzerine puruzlendirici astar vurup üzerine fayans yaptırın.
İyi bir fayans ustası size yol gösterir zaten.
Boya yaparsan Sudan, buhardan ve nemden dolayı kısa bir sürede yine aynı olacaktır.
  • etna  (07.01.23 14:06:15) 
yeni seramik +1

ama maliyetli diyorsanız alçı sıva + zımpara + su bazlı plastik boya vurun geçin. alçı sıva için usta tutmanız lazım kolay iş değil.
  • xrated  (07.01.23 14:26:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.