[]

Ekrem İmamoğlu Aday Gösterilirse...

İBB başkanlığı bir sonraki yerel seçime kadar aynı partiden, yani CHP'den birine mi devredilir yoksa yerel seçim İstanbul için bir daha mı yapılır? Prosedür nedir tam olarak? Anlamak istediğim şey, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu'nu aday göstermek istememe sebeplerinden biri İstanbul'u kaybetmemek mi?




 
Belediye meclisi oylama yaparak yeni bir başkan seçer. Belediye meclis çoğunluğu da akp’den yana olduğu için ibb el değiştirmiş olur. Ve evet bu sebeplerden birisi.


  • but that was just a dream  (06.01.23 20:17:22) 
Sadece istanbulu kaybetmemek değil bence görevden alınırsa da kaybedicek. Bence siyaseten tamamen etkisiz olmamak için bunu istemiyor.


  • mikahakkinen  (06.01.23 23:21:52) 
but that was just a dream + 1
bir de onun yaşının cumhurbaşkanlığı için erken / genç olduğunu düşünüyor olabilir.
bence de.
  • ankarakecisi  (07.01.23 00:11:03) 
zaten 1 yıl kaldı mevzu el değiştirme değil. kendisi aday olmak istiyor. cb olursa parti genel başkanlığı da gidebilir. aday olmazsa imamoğlu bir şey kaybetmez. bir dahki seçim aday olur. ama tr çok şey kaybedebilir.


  • paintov  (07.01.23 00:38:30) 
sinan ateş, ileride mhp'nin başına geçme ihtimali olduğu için öldürüldü.
imamoğlu'nun da chp'nin başına geçmesini engellemek isteyecekler.
belediye başkanıyken cezayı yapıştırıp siyasetten men edecekler muhtemelen.
ama imamoğlu aday olursa iş değişir, çünkü kazanma ihtimali yüksek olan rakibi seçime sokmamak, seçimin de demokrasinin de geçerliliğine gölge düşürür.
  • vizivozo  (07.01.23 00:58:42 ~ 01:01:37) 
aday gosterilirse degil cb olursa birakir gorevi. secilene kadar baskanligi devam ettirebilir. secilemezse de isine devam eder.

secilirse ve ondan sonrasi evet, meclis akp'de oldugu icin beklenen senaryo gerceklesir. 9-10 ay gibi bi sure akp'li baskan vekaleten yonetecek.
  • tantavizisyon  (07.01.23 11:46:29) 
istanbul'u kaybetmemek değil. chp iç dinamikleri farklı. kk tayfası partiyi de eğer kazanılırsa iktidarı da paylaşmak istemiyor. kk sonrası gelecek aday da oğuz kaan salıcı. eko'ya ellerinden geldikçe bir şey koklatmazlar. demokrat dede hikayeleri palavra. tabi akp kadar kötü olamaz.


  • xrated  (07.01.23 11:54:32 ~ 11:55:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.