[]

Farklı ülkelerde geçen lise dizileri

Lise temalı dizi izlemeyi seviyorum böyle kafa dağıtmalık şekilde. Hem çocukluktan beri farklı eğitim sistemleri merakı olan biri olarak farklı ülkelerin okul sistemlerini görmek hoşuma gidiyor hem de ergenlerin hormonlarına bağlı yaşadıkları çok dram yüklü olmayan daha çok cinsellik üzerinden dönen entrikalar ve dizisine göre değişik temalar hoşuma gidiyor. Bi de farklı ülkelerin yaşayışlarını yansıtma konusunda standart başka dizilere göre daha başarılı oluyorlar.

Şu ana kadar izlediklerimden;

UK: Sex Education. Son sezonu az önce bitirdim, ilk iki sezon iyiydi de son sezon mehh. Ama yine de dizinin fikrini seviyorum. Ayrıca diziyle ilgili en çok sevdiğim şey müthiş manzaraları.

İspanya: Elite. Bunu bitirmedim 2. sezonda bıraktım, entrika yükü fazla geldi bi yerden sonra ama kim kiminle nerde tarzı herkesin birbirine yazdığı dizi olarak ilk sezon keyifliydi. İspanyol havası da hoştu dizideki

Almanya: How to sell drugs online. Bunun son sezonunu izlemedim henüz, yakında izlerim. Burdaki mizah ve tema çok hoşuma gidiyor lise öğrencisinin para kazanmak için girdiği illegal işler falan. Karakterler de tatlış, entrika da aşırı yüksek değil.

ABD: ABD'ye zaten daha çok maruz kaldığımız için pek istemiyorum da Glee izlemiştim lisedeyken. Onun müzikal havası da hoşuma gidiyordu baya.

Evet bu tarzda başka ülkelerde geçen dizi önerilerini alabilirim. SKAM varmış sanırım Norveç'te geçen ona bakmayı düşünüyorum. Uzakdoğu çok ilgimi çekmiyor, animeler de öyle. Varsa başka tavsiye yazarsanız sevinirim.

 
animelerin birçoğunun ana karakteri lise öğrencisi ve dolayısı ile olaylar da lisede geçiyor.

İngiltere: Skins
Almanya: Dark (tam anlamıyla lise dizisi değil ama karakterler lise öğrencisi)
  • inheritance  (06.01.23 14:41:27) 
abd: freaks and geeks


  • deranzo1  (06.01.23 14:46:16) 
as if diye bir dizi vardı. cnbc-e'de. Lise temalı sayılmaz ama tam gençlik dizisiydi. Güzeldi diye hatırlıyorum.

cosmicstring'in bahsettiği diziyi ben de hatırladım. Epey çocuksu diye kalmış o aklımda.
  • pispinti  (06.01.23 14:49:01) 
SKAM'ın bir sürü Avrupa ülkesinde geçen muadilleri de çekildi. Ben Almanya versiyonunu izlemiştim, Druck diye.


  • peki madem  (06.01.23 14:58:59) 
skins


  • freebird5406_2  (06.01.23 15:02:34) 
Irlanda: Derry Girls


  • sertac akin  (06.01.23 17:40:46) 
uk: the inbetweeners


  • semaforo de medianoche  (06.01.23 20:50:41) 
lise değilse de bile : dawson's creek diyorum.


  • naksidil  (06.01.23 21:08:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.