[]

yurtdışından türkiye'de nasıl arsa alınır?

kuzey ege'de bir arsa alma niyetim var ama bu konularda hiç bilgim yok. o civarlarda tanıdık da yok ve türkiye'de de değilim. arsa nasıl bulunur, nasıl araştırılır, nasıl alınır? internetten bulduğum bir arsada kazıklanma/dolandırılma ihtimalim yüksek midir? bana bu konuda bir yol gösterseniz çok iyi olur.




 
Arsa olayinda kaziklanma ihtimali yukseliyor cunku cok fazla parametre ve detay var. Ve bunlari konutta oldugu gibi ciplak gozle goremiyorsunuz.

Gordugum kadariyla belediye ve tapuyla hasir nesir olmak lazim, ek olarak neyi sorgulamaniz gerektigini de bilmeniz lazim.

Su video fikir verebilir: www.youtube.com
  • sertac akin  (06.01.23 13:03:45 ~ 13:04:38) 
İnternette dolandırılma ihtimalin var. Yeni bir haberde Google Maps görüntüleriyle ilan açılmış. Arsayı beğenen kişilerden 5 bin TL seviyesinde kapora alınmış. Sonra ilan kapatılmış. Kapora dolandırıcılığı diyebiliriz.


  • dissendium  (06.01.23 13:07:11) 
arsa almak icin tapu, vergi dairesi ve belediyeden arsanin durumunu sorgulamak gerekiyor. arsada cok fazla farkli parametre oldugu icin olasi bircok problem var (hisseli tapu, haciz, sit alani, uzerine birsey yapilacaksa cevre bakanligi onay vs.) o nedenle gerekli kurumlardan onay alip emin olmak gerekir. bu isleri de uzaktan yapmak cok cok zor, cogu kurum telefonlara dahi cikmiyor.

ayrica internete sirf yurt disindan arsa, ev almak isteyenleri kaziklayan bircok kisi var. ilanlarin en az yarisi dolandirici diyebilirim. ozellikle turk lirasinin deger kaybi sonrasi yurt disinda bircok kisi turkiyede ev, arsa almak istedi ve bu nedenle bircok dolandirici da bu durumu degerlendirmek istiyor. genelde kendilerini paraya ihtiyaci olmayan, sirf arsa veya evle ilgilenemedigi icin satmak isteyen, yurt disinda yasayan ya da yurt disina tasinacak, egitimli, paraya deger vermeyen biri olarak tanitip sizden kucuk bir miktar kapora istiyorlar. kapora aldiktan sonra daha sonra daha fazla kapora istiyorlar. artik ne kadar alabilirlerse almaya calisiyorlar. bu kisilere "ben geliyorum, orda hep beraber yuz yuze halledelim" dediginizde kabul etmeyeceklerdir, veya ben su anda baska sehirdeyim gibi mazeret uyduracaklardir. dikkatli olun.
  • emrahday  (06.01.23 16:00:34 ~ 16:03:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.