[]

wi-fi araması nedir?

telefonum uçak modundaydı ama wifi açıktı. telefonum çaldı, whatsapp veya başka bir şey üzerinden değil, normal hat üzerinde arandım ve konustuk.
wifi araması diye bir şey açık ve son konusanlara bakınca wifi sembolü var.

nedir bu wifi araması? telefon hattı üzerinden wifi ile konusuyoruz öyle mi? peki dakika gidiyor mu?

 
normal telefon konusmasi wifi uzerinden yapiliyor mobil sebeke yerine. dakika gidiyor normaldeki gibi.


  • lemmiwinks  (06.01.23 11:23:28) 
VoWiFi deniyor buna. aslında açık ya da kapalı olması size bağlı, ayarlarda açıkmış demek ki sizde.


  • patronaj1  (06.01.23 12:55:40 ~ 12:56:07) 
Voice over Wifi. Wifi üzerinden sesli görüşme.

telefonunuz uçak modunda ama wifi'ye bağlısınız. görüşebiliyorsunuz. rutin haklarınız kullanılıyor dakika haklarından. üstteki yanıtlarda da olduğu üzere şebeke olarak aynı line'ı kullanıyor sistem.

şu an mesela günlerdir uçak modu + wifi calling açık telefonumda. batarya süresini uzattım böylelikle, gerekmedikçe uçak modundan çıkmıyorum. yalnız handikap sms'lerde oluyor, sms alamazsınız böyle bir seçenekte. ona dikkat etmek lazım, whatsapp falan değil normal şebeke üzeri sms'ten söz ediyorum.
  • baldan kaymak  (06.01.23 14:01:32 ~ 14:06:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.