[]

Makale kabulu sonrası minör revizyon

Sosyal bilimler alanında ssci'da taranan bir dergiye makale yollamıştım, ilk kez böyle bir dergiye makale yolladım o yüzden süreci tam olarak bilmiyorum, fikrinizi almak istedim.

- İlk olarak revizyon geldi. Ciddi bir itiraz yoktu, iki hakem de genel olarak beğenmişti. Sistemde revision required diye görünüyordu, düzeltip sistemden yükledim makaleyi. Hiçbir sorun yok.

- Sonra tekrar hakemlere gitti. Bugün kabul sonucu geldi.

Şimdi, bir sorun var. Bana kabul haberini veren baş editör şöyle bir mail atmış:

"Our referees have now considered your paper and have recommended publication in .(DERGİ X). . We are pleased to accept your paper in its current form which will now be forwarded to the publisher for copy editing and typesetting. The reviewer comments are included at the bottom of this letter.

You will receive proofs for checking, and instructions for transfer of copyright in due course.

The publisher also requests that proofs are checked and returned within 48 hours of receipt.

Thank you for your contribution to .... and we look forward to receiving further submissions from you.


Sincerely,
Dr. ...
Editor in Chief, ...."

Mailin devamında iki hakemin ve associate editörün yorumları var. 2. hakem "makale yayına hazır" demiş, sorun yok.

1. hakem "Lines from (SATIR X) to (SATIR Y) at p. (SAYFA Z) repeat concepts (almost wordly) already presented in the previous parts. I suggest to have a look and revise carefully." demiş, ayrıca bir tane makaleye bakmamı önermiş.

Associate editor ise "Thank you for engaging with the reviewers' comments and updating your paper. There are some small issues one reviewer would like you to address, please consider these." demiş.

Sistemde ise makale için "accepted" görünüyor. Yani sisteme yeni bir dosya yükleyemiyorum.

Normalde ulusal dergilerde bu durumlarda da kabul vermeyip revizyon veriyorlar, ufak değişiklikleri yapıp yüklüyorum sisteme. Ama sistemde kabul verildiği için arada kaldım. 1. hakem ve associate editör ufak değişiklikleri yap demiş, baş editör "We are pleased to accept your paper in its current form which will now be forwarded to the publisher for copy editing and typesetting." demiş. Ben şimdi bu ufak tefek değişiklikleri yapmalı mıyım sizce?

Benim yorumum, Baş editör baktı 1. hakemin dediği şeylere, çok ciddi bulmadı ve bu haliyle kabul etti, değiştirmeme gerek yok.

Arkadaşımın yorumu, "süreç hızlansın diye sistemde kabul işaretlemişlerdir, sen düzeltmeyi yapıp maile yanıt olarak yaz". Bana bu pek mantıklı gelmedi. Sistemden almadıkları makaleyi nasıl yayımlayacaklar? Adam zaten publisher'a yolluyorum falan demiş. Yanlış mı yorumluyorum?

 
Sizin dediğiniz doğru. Ufak tefek şeyleri proof aşamasında halledebilirsiniz. İçinize sinmeyen bir kısım varsa, düzeltip editöre yollayabilirsiniz. Çok büyük değişiklik yapmadığınız sürece sorun olmaz. Cosmic'in dediği maili atarsanız netleşir zaten. Benden de tebrikler <3


  • evrim halkasi  (05.01.23 23:04:02) 
maili attım. bu sayede teşekkür de etmiş oldum baş editöre, iyi oldu. çok teşekkür ediyorum ikinize de :)


  • signore  (05.01.23 23:12:16 ~ 23:14:37) 
ssci makale olduğu için ben de bir soru sormak istiyorum hocam. Makaleyi gönderdikten sonraki süreç ne kadar sürdü


  • JusticeBooster  (06.01.23 00:38:12) 
@JusticeBooster 15 Nisan'da gönderdim, 27 Ekim'de düzeltme geldi, 28 Kasım'da düzeltilmiş halini yükledim, 5 Ocak'ta kabul geldi. Toplam 9 ay sürmüş neredeyse.


  • signore  (06.01.23 00:43:34) 
Dediğimiz gibiymiș.

"Nope, all done. Good work!
I look forward to seeing it published,
Dr...."
  • signore  (06.01.23 20:58:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.