[]

Kışın araba yıkıyor musunuz?

Benim araba çoğunlukla yatıyor. Haftada bir falan kullanıyorum üstünde kuş pisliği varsa ıslak mendille alıyorum ama onun harici nasılsa yağmur yağacak, şimdi bu soğukta niye uğraşayım diye diye iki aydan fazla oldu herhalde yıkamayalı.

Yazın ise öyle değil her hafta yıkarım hoşuma gidiyor terapi gibi geliyor :)

Üstünde toz katmanı var ama şimdi yine yağmur geliyor mesela yıkamaya üşeniyorum.

Siz ne sıklıkla yıkıyorsunuz?

 
Ayda 1


  • olaylar olaylar  (05.01.23 20:52:19) 
yaz kis 2 haftada bir mutlaka.


  • cooperr  (05.01.23 21:21:16) 
Ayda 1 gibi bir rutinim yok. Çok pislendiği zaman hava tahminlerine bakıyorum ben. Önümüzdeki 1 hafta yağmur görünmüyorsa yıkatabiliyorum. Bu arada ben de oto yıkamacıların yıkamasından hiç memnun kalmadığım için kendim yıkamayı severim. :)


  • dede korkut  (05.01.23 21:27:16) 
Daha bugun dusundum bunu. Kisin eger yagmur yagmiyorsa kus pislikleri gitsin diye bi dis yikama yaptiriyorum 2 haftada 1.

Ayrica kendim ulasabildigim noktalar icin kus pisliklerini temizliyorum.

Yazin da haftada 1.

Bu arada kus pisliklerini nasil temizliyorsunuz ya? Su + bez ben. Ama her zaman tam cikmiyor. Var mi onerisi olan, ben de onu sorayim
  • mor oje  (05.01.23 22:21:26) 
Şu an anladığıma göre çok pismişim :)
Amerikan tarzı garaj ya da uygun bahçe olsa kendim yıkamayı isterdim ama öyle bir imkanım olmadığı için düzenli bir yıkama durumum olmadığı gibi düzenli yıkatma rutinim de yok.

Şu arabayı da artık bi yıkatsam iyi olacak dedikten sonraki bir kaç hafta içinde yıkatabiliyorum. Gerçi bunda kafama, bütçeme ve adresime uygun yıkamacı bulamamış olmamın da etkisi büyük.

Kuş pisliğini camsille yumuşatıp alıyorum, varsa kimyasalsız ıslak havlu kullanıyorum. Ayna ve camlar çok kirlenince siliveriyorum yolu görebilmek için mecburen :)
  • epitaf  (05.01.23 23:46:50) 
ayda bir falan yıkatırım kesin. kışın yollara dökülen buz önleyici sıvılar, tuzlamalar falan boyanın canına okuyor.


  • roket adam  (05.01.23 23:55:05) 
yazın da yıkamıyorum içini temiz tutarım


  • bir soru sorcam  (06.01.23 00:21:44) 
Ben yazın da nadiren yıkarım. Kışın kuş pislikleri çok birikince benzinlikte köpük basıp basınçlı su ile alıyorum. İçini ise senede 3-4 kere oto yıkamada, bir iki senede bir de ziebart gibi detaylı yerlerde yaptırıyorum.


  • rosencruz  (06.01.23 00:23:09) 
Ben senede 1 ya da 2 defa yıkatıyorum o da yaza denk geliyor. Çok büyük bir sorun olmazsa kışın yıkatmıyorum.


  • sta  (06.01.23 08:28:32) 
İki üç ay yıkatmadığım oldu benim de. Buralara sık yağmur yağıyor.

Bu arada etrafta kuş sayısı azaldı buna bağlı olarak kuş pisliği de eskisi kadar çok olmuyor. Öyle gözlemliyorum.
  • pispinti  (06.01.23 10:29:15) 
hayır. yazın da pek yıkamıyorum gerçi.


  • babilfish  (06.01.23 12:13:04) 
ben aslında yazın pek yıkamam, kışın yağmur sonrası sürüş olduysa araba çok kirleniyor, her tarafı çamur oluyor. Arabaya binerken inerken üstüm kirleniyor, yıkamadan olmaz.


  • John Bloor  (06.01.23 12:16:45) 
yaz kış 2 haftada 1


  • gabe h coud  (06.01.23 15:08:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.