[]

Sigara paketleri

Sigara kullanan biri değilim, sigara almıyorum ama buna rağmen sigara paketleri çok iğrenç değil mi ya? Markette gözüme takılıyor bazen. Ben ceset görmek zorunda değilim. Ya da bir çocuk denk gelse korkabilir. Eski paketler daha iyi değil miydi? Kullanmamama rağmen bazı paketleri hatırlıyorum ve bazı kutular şıktı. Siz bu uygulamadan memnun musunuz?




 
Cevabı kendi içinde, şıktı demişsiniz.
İşte bu şıklık gençlerimizi sigaraya özendiriyor, bu yüzden tek tip ve igrençli fotoğraflar oldu :(((

  • pavlis  (05.01.23 20:45:49) 
olm mevzu zaten cocuklari korkutup icmelerini onlemek.


  • cooperr  (05.01.23 20:48:26) 
cidden bir ikisinin fotoğrafları çok kötü, market kasasında beklerken benden önceki müşteri sigara istedi, kasiyer de kalktı yan kasadaki raftan aldı getirdi, müşteri kutuların üstündeki fotoğrafları beğenmedi değiştirir misiniz dedi kasiyere


  • freebird5406_2  (05.01.23 20:49:49) 
Gençler, hatta çocuklar, o fotolardan korkup da sigaraya başlamıyor değiller. Baya baya içiyorlar paket umurlarında değil ki.


  • invictae  (05.01.23 20:51:20) 
Arkadaşlar Türk insanını çok hafife alıyorsunuz.
Çok ciddi bir çeşitlilik var. Çok ciddi. Sırf o fotoğraf yüzünden başlamayan binlerce insan vardır ben bundan eminim.

  • pavlis  (05.01.23 20:56:47) 
yılların düzenli sigara içicisiyim, siz sorunca baktım paketin üstünde ne varmış diye. evet iğrenç fotoğraflar ama ben hiç görmemişim, genelde sigara paketimin üzerinde çakmağım durur o yüzden de olabilir, fotoğrafların çok kötü olması sebebiyle yok saymış ve hiç bakmamış da olabilirim. ama yeğenim paketi gördüğünde iğrenç diyor, her seferinde sigarayı bırak diye yalvarıyor ki haklı. amaç caydırıcı olması olduğu için özellikle henüz sigaraya başlamamış kişilerde işe yarıyordur.


  • hypathia  (05.01.23 21:16:19) 
Çok çok daha iğrenç fotoğraflar kullanan ülkeler var. Caydırıcılığı da var hakikaten. İyi uygulama bence.


  • uvcray  (05.01.23 22:00:45) 
herkes yazmış zaten gerekçeleri, onları tekrarlamayayım. ek olarak pazarlama ile ilgili bir yönü var. bu paketler markaların kendi imajlarını empoze ederek insanların da bu imajdan faydalanmasını ve sonuçta kendilerine bir nitelik katmalarını engelliyor.

çok klasik marlboro örneğinden düşünebilirsiniz, sattığı bir imaj var (kovboy marlboro man), belli tür bir hedef kitleye sigara satıyor ya da kullandığı imgeler üzerinden belli bir kitleyi sigara içmeye yönlendiriyor, sigara tüketimini ciddi anlamda arttırmışlığı olduğu biliniyor. marlboro'nun tüketici kitlesini kadınlardan erkeklere çevirmek için de kullanılmış bir strateji.

yani sigara markaları renkleri, kimlikleri, yarattıkları imajlarıyla hedef pazarlarını genişletebiliyorlar (bu da daha fazla kişiyi sigaraya başlatmak demek). ama bu tek tip siyah paket üzerinde korkunçlu imgeler mevzusu markaların pazarlama etkinlikleriyle daha fazla insana ulaşmasını da engelliyor aslında.
  • nimberjack  (05.01.23 22:56:42) 
Abi o fotoğraflardan sadece sigara içmeyen insanlar tiksiniyor ve sigara içmemenin ne büyük bir lütuf olduğunu anlıyor, sigara içen ya da içmeye niyetlenen tek bir allahın kulunun o fotoğrafları siklediğini düşünmüyorum ben, o nedenle hiçbir işlevselliği yok bana göre, yani bu fotoğraflar sigara kullanımına yönelik caydırıcı olmaz ama mesela renkli alacalı bulacalı güzel paketlerin sigaraya özendireceğine de adım gibi eminim.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (05.01.23 23:07:27) 
ben bazı fotolardan rahatsız oluyorum ama kullanmama engel olmuyor. ancak uzun yıllar kullanıp fotolardan rahatsız olan kişiler biliyorum. içindeki folyo ile fotoları kapatan kişiler var. o yüzden etkili olabilecek bir durum ancak fazla değil. uygulamadan memnunum


  • paintov  (06.01.23 00:41:30) 
Kesinlikle katılıyorum, ben de daha önce bundan yakınmıştım. Televizyonda sigarayı sansürlüyorlar ama marketlerde, sağda solda atılmış ya da masada duran sigara paketlerinde hem yetişkinler hem çocuklar travma yaratacak seviyede gore görsellere şahit oluyorlar. Çok saçma sapan bir durum.


  • akhenaten  (06.01.23 08:30:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.