[]

Kirayı verdiğine dair imzalı kağıt almak sorun mu?

Arkadaş için soruyorum:

Ev sahibi "kirayı elden alayım, aldığıma dair imzalı kağıt vereyim" diyor ve arkadaş kabul ediyor nasıl olsa kirayı verdiğine dair imzalı kağıt alıyor diye. Ev sahibi vergiden kaçmak için yapıyor tabi bunu ama neyse burda konu o değil.
Bu senaryoda kiracının aldığı o imzalı kağıtlar gerçekten resmi bir belge midir, kanıt mıdır? Bir sebepten ev sahibiyle arası bozulsa sorun olur mu? Ya da kiracının elinde imzalı kağıt olmasına rağmen, ev sahibi çıkıp "kiramı vermediniz" diyebilir mi?

Yalnız rica ediyorum ev sahibinin vergi kaçırmak istediği için şerefiyle ilgili yorumlar yapmayalım. Biz de biliyoruz yasak ve yanlış olduğunu.

Edit: tahliye taahhütnamesi de imzalanmış durumda.

 
bankadan bireysel transfer yapılınca da vergiden kaçırılıyor aslında. ben olsam öyle transfer etmeyi teklif ederdim.

yarın öbürgün maliye bakarsa kayıtlara vergisini ister tabi bu şekilde, ama genelde böyle yapılıyor transfer.
  • ayin yazari  (05.01.23 20:10:13) 
matbu kira sözleşmelerinin 4. arka sayfasında satırlar var. elindeki mevcut kira sözleşmesinin ilgili yıl ve ay satırını yazıp her alışveriş yapıldığında elindeki mevcut sözleşmeninin arkasına imza attırsın. mesela bir örneği şu linkten görülebilir. kiraya verene yapılan ödemeler başlığı altında

(git: www.amazon.com.tr)
  • phonex  (05.01.23 20:14:35 ~ 20:15:14) 
Whatsapp'tan her ay "elden ödedim" diye mesaj atılabilir. "Yok ödemedin" diye cevap vermediği sürece ödemenin yapıldığını kayıt altına almış olursun.


  • dede korkut  (05.01.23 21:30:34) 
sorun değil. evet geçerlidir. bu kağıtları saklasın. ama yanında yazıp imzalarsa daha sağlıklı olur


  • paintov  (06.01.23 00:43:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.