[]

% kaç köylüyüm?

Çorbayı ve çorba içmeyi çok sevdiğin için günde en az bir öğün ki çoğunlukla öğlen, ilk öğün olarak çorba içiyorum. Çorbaya ekmek banmayı ve öyle yemeyi de seviyorum.
Fakat dikkat ettiğim kadarıyla herkes bir kaşık çorba içiyor sonra ekmekten bir parça ısırıp çiğniyor.

Bu bana çok anlamsız ve gereksiz geliyor. Köylülükse bile iyi bir köylü olduğumu bildirmek istiyorum.

Yine de bu hareket yüzde kaç köylülüktür?

 
Çorba yemeyi çok sevmem de (çorba bence içilmez yenir ama bu başka bir tartışma konusu, geçiyorum o yüzden) mercimek severim mesela. Ekmek çok tüketmemeye çalışıyorum ama ekmek yiyeceksem yanında çorbaya doğrarım ekmeği. Senin gibi arada banarak da yiyebilirim. Ama bi kaşık çorba bi parça ekmek yapmam sanırım çok mantıksız geldi.


  • nundu  (05.01.23 16:33:23) 
Yani kibarcası o örnekte dediğiniz tabii.

Yabancılarda da yanlış hatırlamıyorsam çorbanın yanında ekmek kırıntısı oluyor onu çorbayla karıştırıyorlar.

Banma olayı belki köylülük olabilir hiç düşünmedim ama

Çorbaya ekmek banan veya kaseyi kafaya diken birini görsem köyüne dön diye bağırmam yani. İçimden de geçirmem.

Amaç gıdanın boğazdan geçmesi işte çirkinleşmedikten sonra istenildiği gibi yenilebilir bence. Ağız şaplatılıp ses çıkarılmasın yeter
  • ananiyimioguz  (05.01.23 16:33:48) 
çorbaya ekmek atarsan köylüsün kruton atarsan havalısın


  • freebird5406_2  (05.01.23 16:43:49) 
Çorbaya ekmek atmak köylülükse ben de köylüyüm. Gerçi ben zaten köylüyüm, babamın koyunları bile var.

Ama azıcık formal ortamda bir lokma ekmek, bir kaşık çorba modelini tercih ediyorum. (Bu arada adabımuaşeret gereğince ekmek ısırılmaz, tek lokmalık parçalar halinde koparılarak yenir. Siz de ekmeği ısıranlara içinizden pis görgüsüz falan diyebilirsiniz.)
  • kobuzchu kiz  (05.01.23 16:59:27) 
çorbaya ekmek banan hayatımda görmedim. ekmekleri parça parça içine mi atıyorsun, yoksa ekmeği çorbaya bandırıp ağzına atıp sonra kaşıkla çorba mı içiyorsun? çirkin bir görüntü bence.

her öğünde çorba yemek köylülük değil aksine sağlıklı bir şey bence. hatta içine kurutulmuş ekmek atıyorsan frankofon bile denilebilir dsaasd
  • abelardo  (05.01.23 17:06:42) 
Ekmeği banıp sonra ısırıp yiyorum


  • pavlis  (05.01.23 17:09:41) 
Dilimlenmiş ekmeği koparmadan çorbanın içine mi daldırıyorsunuz?


  • pispinti  (05.01.23 17:13:02) 
Evet bir parça koparıp çorbaya banıyorum


  • pavlis  (05.01.23 17:16:05) 
Daha önce dediğiniz şekilde yapan görmedim. Ekmeği elle doğrayıp çorbanın içine atmak ve çorbayı öyle kaşıklamak daha güzel değil mi?

Karşımda birisi sizin gibi yapsa tuhaf bulurum. "Köylü" diye düşünmem. Değişik derim.
  • pispinti  (05.01.23 17:26:48) 
Hindistan köylüleri için ikisi de yanlış. Hintli arkadaşlarım çorbayı kaşıkla alıp pilavın üstüne döküp öyle yiyor. Ya da pideyi koparıp, kaşık gibi büküp, çorbadan içine doldurup yiyorlar. İki türlü de güzel oluyor ama ikincide eller yağlanıyor tabi.


  • kurbanlik koyun  (05.01.23 17:53:52) 
köylülük bu değil
çorbaya ekmek bandın diye köylü olmazsın benim çevremce.

  • basond  (05.01.23 18:20:36) 
ben ilk defa üniversitede görmüştüm böyle bir şeyi ve çok şaşırdığımı hatırlıyorum. köylülük mü bilemeyeceğim ama en hafif tabirle alışılmadık.


  • şeyh x  (05.01.23 19:52:11) 
bu tarz seylere takilmayi birakiniz.
bunun koylulukle falan alakasi yok ve koyluluk kotu birsey degil.

  • cooperr  (05.01.23 20:50:40) 
Çorba içmek değil de anlattığınız tarzda ekmek banıp ısırmak varoş işi olabilir, Türk filmleri canlandı gözümde.
Sahne 1: Fatma Girik, üstünde şalvarı oturmuş yere sofra başında soğanı bir yumrukla kırıp çorbaya ekmek banıp banıp ısırarak yiyor.
Sahne 2: Bulut Aras başında kasket, burma bıyıklar, kırmış dizini oturmuş sofraya bir yandan çorbayı kaşıklıyor diğer yandan ekmeği banıp ısırırken konuşuyor; o tarlaları satıp şehre varırız deyu :)
  • epitaf  (05.01.23 20:52:43) 
Biraz fazla ..


  • abuzer  (05.01.23 21:01:36) 
biraz. ben görsem garipsemem. ancak fazla ekmek tüketmek daha büyük köylülük.


  • paintov  (06.01.23 00:46:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.