[]

İş yerinin önündeki kamera görüntüsünü vatandaşa verdik bir şey olur mu?

Şu an orada değilim ama bir amca gelmiş az önce. Kızını motorlu birisi darp mı etmiş ne olmuş bir iki gün önce.

Hanım da beni aradı bu görüntüleri biz görebiliyor muyuz yoksa polis mi görüyor diye.

Ben de uygulama üzerinden şuradan şuradan bakılabilir ama verme kısmını bilmiyorum sanırım orası bizim insiyatifimizde, onu sormamız lazım dedim ve telefonu kapattım.

Sonra bunlar tarif ettiğim gibi uygulamadan bakmışlar görüntüleri de vermişler.

Tamam bulup verdik diye mesaj atıyorlar bana.

Dedim ki yahu bir bakın o açıya giriyor mu gerçekten görüntüler bizde var mı, varsa savcılıktan mı izin çıkıyor polisten mi neyse gelsinler alsınlar. Şimdi ya suçlu kişi bizi şikayet ederse izin olmadan benim görüntülerimi verdilerse vs. diye ne olacak? Dedim.

Bu sefer de bana kızıyor o zaman niye anlatıyorsun ben bakmayı bile bilmiyordum ki diye :D

Durduk yere başımız yanar mı yanmaz mı şimdi?

 
yani cok sey olabilir.

a. adam olta atmistir. o goruntuyu uyusturucu, teror, cinayet icin kullanmak icin kullanabilir. hayatin kararabilir %10 ihtimal
b. olay adamin dedigi gibidir. ve diger adam sana dava acar. %15 ihtimal
b. hicbirsey de olmayabilir. %75 ihtimal.
  • buenosdias  (05.01.23 11:22:04) 
Adam ağzında bir şeyler geveleyerek anlatmış orayı sonradan anlamışlar görüntülerdeki kadın ve erkek, adamın kızı ve kızının kocasıymış.

İşin tuhafı biz 2 hafta önc muayenehaneyi açıp başladık ama sağlık bakanlığındaki kadın siz başlayın doktor hanım isterseniz borçlarınız vardır ama prosedürler biraz sürüyor biz izni anca veririz demişler hanıma.

Şu an bir şahıs şirketi olarak da görünmüyor yani durduk yere oradan da başımız yanmasın :D

Veya hanım şeyden korkuyor şimdi adam psikopattır gelir hepimizi vurur beni niye ifşa ediyorsunuz diye diyor.
  • ananiyimioguz  (05.01.23 11:36:59 ~ 11:42:20) 
olma ihtimali var ama çok düşük. paylaşma durumu size kalmış. yasal olup olmadığına bakıp karar verirsiniz.


  • paintov  (05.01.23 11:42:28) 
birşey olma ihtimali düşük ancak, bundan sonrası için prosedürünüz şöyle olsun;
kvkk gereği 3. kişilerle(1 devlet, 2 sen, 3 diğer herkes) güvenlik kamera görüntülerini paylaşmayın, isteyen olursa da savcılığa, polise yönlendirin suç duyurusunda bulunsunlar, olayla ilgili adres ve zaman bilgisini versinler, onlar bizden alırlar aksi takdirde suç olur diyin, tedbir amaçlı görüntülerin kendiniz bir yedeğini alabilirsiniz ileride adli bir olay olursa vermek isterseniz.

Bir daha uğraşmayayım dersen dış cephe ki kameraların görüş açılarını sadece vitrini ve kapıları gözükecek şekilde ayarlayın ya da komple sökün.
  • sealth  (05.01.23 11:55:15 ~ 12:01:18) 
Gaziantep mı?


  • rodeocu  (05.01.23 12:48:10) 
@rodeocu, evet ama bunun konumuz ile ne alakası var :/


  • ananiyimioguz  (05.01.23 16:25:15) 
Daha önce iş yeri kamera görüntüsü talebi oldu ancak durum şöyle ilerledi. İyi giyimli genç iki kişi gelip sokakta bir olay için kamera görüntüsü talep ettiklerini, izin verirsek almak istediklerini söylediler. Polis olduklarını söylediler. Geçmiş zaman unutmuşum sanırım önce görüntüye bakıp işlerine yarıyorsa alacaklardı, tabi gerekli izin dahilinde.

Bakmalarına izin verip, kendilerini de karakoldan teyit ettikten sonra yasal izin belgesine binaen görüntüyü vermiştim. Gerçi karakoldan teyit edince çok dert etmemiştim sanırım. Karakolla zaten iş nedeniyle irtibatımız vardı o yüzden direkt arayıp sormuştum kim bunlar diye :)

Ama yani öyle istedi diye gelen herkese görüntü vermediğimi iyi biliyorum ki on yıl falan önceydi. Örnekte görüldüğü üzere polis için bile teyit, resmi izin falan sıkı tutmuştum işi. Ama zaten polis de yasal izinle talep etmişti, demek ki görüntülerin rastgele kullanılması sorun çıkarabiliyor. Bundan anladığım bu.

Yanlış anlama da duyurularını okuyorum, sizin hanım hayata karşı hem çok tecrübesiz hem de çok kafasına göre gibi. Valla ben duyurularda bunalıyorum, Allah kolaylık versin. Kusura bakmayın bu kısmı bundan sonrası için daha temkinli olun, bazı şeylere daha dikkatli, hassas davranın, ölçüp biçin diye tavsiye niyetine yazdım.
  • epitaf  (05.01.23 21:21:49 ~ 21:28:55) 
bir kere bende isteyen taraftaydım, iki ayrı mekandan kayıtları görmek istedik, izlettiler sağolsunlar ama vermediler, polisle gelin dediler.


  • selam  (05.01.23 21:37:07) 
@epitaf, tesekkurler evet temkinli olmak lazim zaten adam karsiya berbere gecmis orada bulup geri sildirmisler ben buradan bilgi almaya calisana kadar :D Tamam polisle gelelim o zaman demisler.

Hanim konusunda da evet onun da benim de zayif yonlerim var tabi birbirimizi tamamlamaktan baska care yok secimimi bilincli yaptim. Hayat veya iliski tecrubelilerden de ne hayir gorduk ki diye de ekleyeyim :|
  • ananiyimioguz  (05.01.23 21:52:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.