[]

neden bunu başaramıyorum (taşınmak)

başka bir ülkeye taşınmak konusunda korkmak ya da çekinmek sözcüklerini kabul etmesem de, sanırım bana engel olan bu duygular. sebebini bilmiyorum. belki ailesel duygular...

---
farklı bir ülkede bir kaç ay yaşamak istiyorum. daha önce avrupa ülkelerinde bir süre yaşamıştım 10 yıl kadar önce. o yüzden amacım asya/latin/amerika. ingilizcem kafi.

online çalışıyorum. makul bir maaşım var. birine bağlılığım yok. açıkçası işimi/ilişkilerimi hayattaki her şeyimi bir süre sonra gitmek üzerine inşa ettim. işler ters giderse diye biraz birikmişim de var.

hayatımın öyle bir aşamasındayım ki, en azından merakımı alana dek, en azından bir kaç aylık süre boyunca, asya ya da amerika'da yaşamak için hiç bir engelim yok. hayalim hep buydu. 30 yaşındayım ve hayalini kurduğum bir aşamadıyım ama adım atmak istemiyorum.

sebebini bilmiyorum. korkuyorum demek istemiyorum çünkü daha önce korktuğum bir çok şey yaptım. peki şuan bana engel olan şey ne? korku mu? yaşlanıyor muyum(30 yaşındayım yahu:/)

bu soruyu biraz gaza gelmek için açtım. hayalim buydu, imkan elde edince neden caydım? beni gaza getirin ve X'e bilet alayım, sonra da gideyim. hepi topu bi kaç ay... ne kaybım olur ki.

edit: gitmek istediğim yerler sorgusuz en azından 30 gün vize veriyorlar. vize sorunu da yok bu süre için. daha uzun süre için başvuru yapabilirim, muhtemelen daha uzun süre alırım gitmek istediğim yerlere. çalıştığım yer yardımcı olduğu için abd'de vize alma imkanım var -ki pahalı olduğu için orayı istemiyorum-

ps: yarın sabah sabah sileceğim, teşekkürler.

 
abd için istesen de zor. avrupa'da neresi olduğuna göre değişir imkanı.

yani sen istesen de olmayabilir. vize işleri çok sorunlu.
  • romario  (05.01.23 00:46:43) 
10-15 sene sonrasını düşün. gitmediğinde pişman olma ihtimalin, şu an, hemen, bir an önce gitmek için sarfedeceğin çabadır... not: yaş 43. 30 yaşında olsaydım şu an bu mesajı abd'den yazıyordum...


  • jeanluc  (05.01.23 00:50:40) 
istanbul - phuket, 9 saat 25dk. cumartesi gunu THY ile 30k TL.

online calisiyorsaniz, saat farki ile bir probleminiz yoksa atlayin gidin. olmadi 2-3 hafta tatil yapip donersiniz. bunun icin de harcadiginiz paraya uzulmeyin (belki alttan alta erken donersem para bosa gitmis olur dusuncesi yatiyordur, o yuzden cekiniyorsunuzdur), gidip gezip hevesinizi alacaksiniz en en en kotu ihtimalle. en iyi ihtimalle ise hayatinizin en guzel gunleri olacak.

para bi sekilde yeniden kazanilir hem. 30 yasinda kariyerinizin nispeten erken yillarindasiniz daha.
  • taurina  (05.01.23 01:24:34) 
Korkudan ziyade atalet olabilir. Bazı şeyleri yapmak enerji sarfiyatı gerektiriyor, özellikle konfor alanından çıkmak. Rutinini terk etmek her insana zor gelir. Memelilerin doğasında var. Beyin nöronları sürekli izledikleri patternlerdeki bağlantıları daha güçlü hale getirir ve sinyaller oradan akmaya meyillidir. Şimdi sen ülke değiştirince beyninin rutini bambaşka bir aşamaya geçecek, yeni yeni bir sürü bağlantı kurmak zorunda kalacak. Haliyle bunu yapmaya direnç gösteriyorsun. Bunu kırabilmek senin elinde. Daha iyi olur daha kötü olur bilemem. Ama buraya bu duyuruyu açtığına göre yapmazsan pişman olacaksın. Yapmana rağmen ah keşke gelmeseydim pişmanlığı da yaşayabilirsin ama hiç yapmamanın pişmanlığından daha kötü bir pişmanlık yaşamazsın. Hiçbir şey olmazsa bile mutlaka kıymetli bir deneyim olur.
Biraz da kendini maddi manevi korumaya alarak yani uçak bileti konaklama vb giderlerinde akılcı davranıp birikimini ihtiyatlı kullanırsan, gideceğin yerin seçimini de kendi kişilik özelliklerine daha çok uyacak unsurları araştırıp ona göre yaparsan en sağlam şekilde bu işin adımını atarsın :)

  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (05.01.23 03:32:14) 
icinden gelmiyorsa yapmak zorunda degilsin. keyfin yerinde. olmasaydi coktan gitmistin bile.

favorin olan bir yere tatile gidebilirsin baslangic olarak, bakalim ne hissedeceksin.
  • hot potato  (05.01.23 03:39:37) 
1 aydir phuketteyim
tiger muay thai diye bir okulda muay thai kampindayim
patong bolgesinde oteller pahali ama bu fitness street dedikleri yerde ucuz
1 ay, 1200 dolara kaliyorum villada.
ingiltereden sonra hava da cok guzel geldi.

kop gel
  • Corc  (05.01.23 05:29:13) 
güvenlikten kaçış diye bi kitap vardı o aklıma geldi. çocukken okumuştum gerçi.. güvenli alandan konfor alanından çıkmak zor geliyor yaşın genç ama 30 yine yani 20 değil :) biranda kendini itirerek gidersen iyi ki yapmışım dersin.


  • entropik  (05.01.23 11:51:40) 
önce farklı ülkelere tatile giderek dene bence kendini, gittiğin ülkeye alıcı gözle bak yaşanır mı diye. uzun yıllar yurt dışında yaşayıp akıl sağlığımı stresten kaybedince döndüm. şimdi ben de benzer durumu yaşıyorum, tekrar gidip gitmemek arasındayım. gerçi gidersem kaybedecek şeyim çok, gitmeyi seçsem gideceğim ülke de ekonomik krize girmiş durumda burası gibi. burada kendi tapulu evimde yaşıyorken gidip oralarda maaşın yarısını kiraya verip üstüne güvende hissetmeden yaşamak zorunda kalacağım vs. bu yüzden temelli gitmemeyi seçip - en azından şimdilik - tatillerde gidip denemeyi planlıyorum. bunu yapacak paranız varsa harcayın gitsin


  • kurbanlik koyun  (05.01.23 17:50:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.