[]

Market poşetlerinden alınan vergi

Geçen gün gördüm haberi, poşetin kendisinden pahalıymış bu vergi. Poşet 25 kuruş, vergisi 38 kuruşmuş.

Burada anlayamadığım bir şey var. Poşet alan her müşteri market için zarar. Mesela ben marketi batırmak istesem ve yeterli sermayem olsa sürekli poşet alabilirim. Hatta hiçbir ürün almadan poşet alabilirim.

Eskiden bu bedavayken en azından market poşet vermek zorunda değildi, senin alışverişine göre 1-2 tane poşet hediye ediyordu.

Şu anki durumu dava eden, buna itiraz eden oldu mu?

 
eskiden de böyle değil miydi zaten? marketten poşeti ücretsiz alıyordun, marketler bu yüzden battı mı? batmadı. itiraz edilecekse de, sıfır atık politikasının tersine etki yapacağı için itiraz edilmelidir. şimdi çöp poşetlerinin fiyatları market poşetlerinden daha pahalıya gelmeye başladı. millet senin yazdığın gibi market poşetine abanacak ve baskılı, daha dayanıklı poşetleri çöp poşeti yapıp doğaya daha faza zarar verecek.


  • malheiros  (05.01.23 00:30:11) 
"Mesela ben marketi batırmak istesem ve yeterli sermayem olsa sürekli poşet alabilirim. Hatta hiçbir ürün almadan poşet alabilirim."

Oyle bir olay yok. Market istedigi urunun satis adedini sinirlayabilir. Ciddi ciddi sana cok sayida poset satacaklarina mi inaniyorsun. Hukumet posete zam yapacakti, yemedi, halkin tepkisinden cekindi. Bunun uzerine marketlere odetiyor aradaki farki.
  • neck_and_neck  (05.01.23 01:25:14) 
plastik poşet geri kazanım katılım payı 38.5 kuruş oldu. Yani, marketlerin piyasaya süreceği her poşet karşılığında devlete ödeyeceği tutar 25 kuruştan 38.5 kuruşa yükseltilmiş oldu. marketler poşete verdikleri ekstra ücreti zaten her ürüne yedirerek çıkartıyor misli misli.


  • duster  (05.01.23 08:11:50 ~ 08:12:39) 
Marketler her ürüne şu zammı yapıyim, bu zammı yapıyim diye kafalarına göre zam geçirmezler. Borsaya kote marketler var, girip bakın. Brüt %18-22, Net %3-4 kar ile çalışırlar. Tüm zincirin son halkası ve zammın gözüktüğü yer olduğu için marketler suçlanıyor. Zamların sebebi hükümettir.

Poşet mevzusunda eskiden bedavayken, müşteri istediği kadar alıyordu. Tamamı marketin cebinden çıkıyordu. Hatta ruloyu komple almaya çalışanı gördüm ben bir sefer. Bu para mevzusunu marketler istedi, ancak hükümet hemen ayrı bir vergi kapısı görüp, olayı vergiye bağladı. Yoksa avrupa'nın çöpünü alırken, ne sıfır atığı???

Poşet kullanım sayısı 5-6 kat düştüğü için, marketlerde ses çıkartmıyorlar şimdilik.



.
  • kartallar yuksek ucar  (05.01.23 08:44:28 ~ 08:44:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.