[]

birtakım soru işaretleri

evden çalışan, yalnız yaşayan, temizliğe ve titizliğe önem veren biriyim. öyle ki eve gelen yabancılar, eve gelen temizlikçinin numarasını vs istiyor. eve kimse gelmiyor deyince, evin her zaman düzenli ve temiz olmasına şaşırıyorlar. Zamanımın çoğu evde geçtiği için rutine çok alıştım. Yemek saatlerim, keyif saatlerim kendiliğinden oluştu zamanla.

Evde vakit geçirmeyi, misafir ağırlamayı da seviyorum. Sofram da çok açıktır. Eve kız arkadaşlarım geldiğinde yemeğinden bulaşığına kadar her şeyi zevkle yapıyorum. Onlar da evde vakit geçirmekten çok keyif alıyorlar. sürekli bende takılmak istiyorlar. Ancak özellikle sevişmek konusunda evi sonrasında temizleyecek kişi olduğum için içimden "yine mi seks" ifadesi geçiyor bıkkınlıkla. Arkadaşlarım gittiğinde evi baştan aşağı temizlemek, yemek yapmak, çarşafları değiştirmek vs çok yorucu gelmeye başladı. Benim için yeri çok özel birisi var örneğin, temizliğe o kadar önem vermiyor, sürekli her yerde sevişmek istiyor. Uyum sağlıyorum genellikle ama kafamda evi şimdi kim temizleyecek düşüncesi dönüp duruyor. Onların kendi evleri de yok, o yüzden hep bende vakit geçiriyoruz. asla bu huzursuzluğumu onlara yansıtmıyorum, mutlu vakit geçirmelerini önemsiyorum. ancak ister istemez rutinim ve temizliğim de dikkatleri çekiyor. yemek yapmamla, yemek sonrası etrafı toplamama filan takılıyorlar, oysa kendim şikayetçi değilim.

derdim belki çok saçma ama kendimle mücadele ettiğim bir konu. ben mi bu olayı büyütüyorum, yorumlarınız olursa memnun olurum.

 
Bu temizlik takıntısı genelde daha ciddi mental rahatsızlıkların öncülü oluyor. Ben olsam bi psikoloğa giderim.


  • plutongezegendegilmi  (04.01.23 19:10:02) 
Temizlik ve rutinleriniz konusunda obsesyon geliştirmişsiniz.

'Yine mi seks' diyecek boyuta geldiyse, ben de bir psikoloğa giderdim.
  • Mirket  (04.01.23 19:47:37) 
annem de sizin gibi, eve gelen herkes temizlikci bilgisi ister, her yerin derli toplu olmasina cok sasirir insanlar, evde kimse yasamiyor gibi gorunuyor hep, ama tozlu filan degil, tertemiz. ben kendimi bildim bileli (31 yildir) boyleydi, oncesi de boyleydi kesin.

gelgelelim, bugun, 70 kusur yasinda, babam da vefat ettikten sonra, tamamen yapayanliz. aile/arkadas agi genis oysa ki. fakat kimseyi agirlamiyor ona is cikmasin diye, kimseye de gitmiyor insanlar sonra ona gitmek istemesin diye. halinden sikayetci degil, boyle istiyor, duzeni bozulmuyor.

es kaza olur da birileri gelirse mukemmel agirlar, yemegi tatlisi vs herseyini kendi yapar. ama daha insanlar yemeklerini bitirmemisken bulasiga girisir, yemekleri toplar kaldirir, fazla sandalyeleri odaya geri goturur, ocagi firini siler filan. hani restoranda yemek yiyen son kisi kalinca etrafi supurmeye baslarlar ya o misal. insanlar oyle alismis garipsemiyor ama ben bi sure uzak kalip yeniden o ortama girince fark ettim. hani ne guzel insanlar geldi oturalim sohbet muhabbet keyif yapalim degil de, yiyip icsinler de gitsinler bir an once ki ortaligi supurebileyim modu baskin. belki daha gencken bu seviyede degildi ama simdi geldigi nokta bu.

narsistik yapili birisi, ve temizlik hayatinda %100 kontrol edebilecegi bir alan, bu sebeple asla taviz vermiyor gibime geliyor. ikili iliskileri istedigi gibi ilerleyemiyor zaman zaman cunku tum kontrol ona ait degil ama temizlik oyle, o yuzden hayatinda kontrol edemedigi herseyi temizlige endekslemis gibime geliyor bana. etrafi temizleyince geri kalan her sey duzene girmis gibi hissediyor olabilir. bazen de temizligi uzerinden ustunluk tasliyor, benim evimde asla olmaz oyle sey gibi, cunku narsist, yapacak bisey yok.

biri demis ya baska psikolojik rahatsizliklarin onculu olabilir diye, o yuzden bu kadar anlattim. bi de geleceginizi gorun diye. yoksa "etraf derli toplu temiz iste bi insan bunu neden istemesin ki ben hic anlamiyorum" diye kendinizi kandirmaya baslayabilriisniz.
  • taurina  (04.01.23 20:07:45) 
bence de olay büyütülecek kadar ciddi. ben olsam direkt psikoloğa giderim. temizlik takıntısı olmuş sizinki. günlük hayatınıza etki eder hale gelmiş.


  • roket adam  (04.01.23 20:25:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.