[]

la gardaşım biz orijinal parfümü nereden alacaz yaw

boyner için bile yüzlerce sahte parfüm şikayeti var.




 
Yıllardır Boyner'den alırım hiç sahtesine denk gelmedim. Ben Boyner'der Sephora'dan ve Sevil'den alışveriş yapıyorum hiç beni üzmediler, buralardan da almayacaksak zaten Türkiye'de hiçbir yerden alamayız.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (04.01.23 15:33:42) 
Ben Beymen'den alıyorum. Beymen.com falan değil ama mağaza Beymen, herhalde sahte değildir artık


  • fakat  (04.01.23 15:40:32) 
istanbul ataköy atrium alıșveriș mağazasında gür parfümeri var. hep oradan alirim barkodlarinida kontrol ederim bi sikinti yasamadim


  • Slynmaster  (04.01.23 15:47:49 ~ 16:49:26) 
boyner, sephora, sevil +1

boyner'den sahte parfüm şikayetlerine pek inanmıyorum.
ya millet paranoyak ya da boyner'in sitesinden değil, başka yerden alıp boyner'den aldıklarını zannediyorlar.
bu markaları buraya getiren marka boyner zaten.
sephora falan yokken boyner'le sevil vardı.
  • blatta hiberna  (04.01.23 15:53:02) 
Parfüm yer gök kokturmadi mi? Sahte.
Parfüm tenimde 1 saat kalıyor? Sahte.

Bu iki anlayış olduğu sürece parfüm yorumlarına guvenmem. Hayir parfumde reformulasyon bile olmuş olabilir yani.
  • logisticsmanager  (04.01.23 15:59:28) 
bir de EDP EDT gibi farklar yüzünden kalıcı olmadığını düşünüp sahte olduğunu iddia edenler var. boynerde sorun olacağına ihtimal vermiyorum.


  • kisa  (04.01.23 16:28:17) 
Boyner'in sahte parfüm satacak kadar salak bir yönetimi oldugunu düsünmüyorum ama insanoglu tabii, ülkede hicbir seyin bi yaptirimi yok.

Fakat sikayet var yorumlarinin %80'i veya daha fazlasi gerizekalilar tarafindan yapiliyor. Bir ürüne sahte diyorsan, belgesiyle konusacaksin, bence sahte demekle olmaz o is. Önce ne aldigini bileceksin. Bilincli tüketici gercekten az.
  • bosver nicki  (04.01.23 16:33:14) 
Rossmann.


  • fever  (04.01.23 16:59:37) 
Boyner sahte satmaz, inanmayın o garip şikayet mesajlarına.


  • burnley  (04.01.23 17:02:40) 
StrawberryNet ten alacaksın
...
aa boynerle sevil el ele verip yurtdışından parfüm alışverişini yasaklattırmıştı devlete di mi pardon
  • comp  (04.01.23 17:05:57 ~ 17:06:26) 
boyner sahte şöyle bal gibi satar.

orada çalışanlar gidip sahte parfümü alır getirir buraya koyar.
buradaki orjinal parfümü de çantasına atar.
yönetimin haberi bile olmaz.

sonra kendi orjinal parfümü alır işte arkadaşlarına satar.
  • arveles gibiyim  (04.01.23 17:06:09) 
En son aldığım rossmann'da vardı ordan aldım.


  • nundu  (04.01.23 17:25:48) 
Boyner, sevil, sephora +1

Boyner neden sahte parfüm satsın? İnsanlar istiyor ki parfümden bir fıs sıksın, 15 saat kokusu buram buram burnuna gelsin. Her parfümün notası farklı; kimisi yoğun kimisi hafif. Tenlerimiz farklı, ayrıca burun alışıyor bir süre sonra parfüm kokusu size gelmiyor. Bir arkadaşım ayni yorumu yaptığında parfüm kokusu buram buram bana geliyordu mesela, o kendi kokusunu almıyordu. Ayrıca EDP, EDT farkları da mevcut.

Dolayısıyla o yorumlara güvenmeyin derim. İnsanlar bu konularda giderek paranoya yaşamaya başladı maalesef.
  • fraise  (04.01.23 17:32:20) 
defacto ve H&M de bulursun


  • smokee  (04.01.23 18:22:43) 
sevil için şnu söyleyebilirim tester parfümleri ile satın aldığınız parfümün kalıcılık oranları gerçekten farklı. edp edt farkıyla alakalı bir durum değil.


  • paralelsenkronizerastgele  (04.01.23 19:39:06) 
boyner ve sephoradan aliyorum ben.
sevil de orjinal satiyordur ama yeterli indirimi goremiyorum sevilde. bu ucu disinda bi yer tercih etmem. bi kere uygun fiyata rossmandan dkny aldim bence o da sahte degildi bu arada.

o sahte diyenlerse buram buram parfum kokmak isteyenler. o kadar para veriyorum bu ne hafiflik algisina sahip olanlar.
yorumlara bakma yani anlamiyorlar.
  • Kittie  (04.01.23 20:23:55) 
parfümle alakası olmayan adam gidip parfüme bir dünya para bayılınca aldığı ürünün mucize yaratmasını bekliyor. olmayınca boyner sahte sattı oluyor. personel gider değiştirir diyen arkadaş iyi hayal kuruyor.


  • paintov  (04.01.23 22:45:03) 
meraktan soruyorum trendyol hepsiburada gibi yerlerden biraz daha uyguna alıp,

gelen kutudaki karekodu, barkodu, seri numarasını falan parfüm markasının sitesinden sorgulatıp,

sahte ise iade edip, değilse kullanmaya başlayıp..

gibi bir senaryoyu neden izlemiyorsunuz?
  • ananiyimioguz  (04.01.23 23:10:08) 
@ananiyimioguz

sahte olup olmadığını barkoddan, karekoddan anlayamazsın. paketi açman, şişenin ve kutunun orjinalliğinden emin olman ve kokuyu bilmen lazım.
  • paintov  (05.01.23 11:39:34) 
paintov'un dediği gibi karekod, barkod ya da seri numarasını bir ürünün orijinal olup olmadığı bilgisini vermez, orijinal bi üründeki kodu alıp orijinal olmayan bi şişeye basıp satabilirsin en basitinden, sahte bir ürünü orijinal bi kodla satmış olursun bu şekilde.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (05.01.23 11:55:09) 
yani diyelim ki adam orijinal parfum aldı, karekodunu kopyaladı 1000 tane parfüme bastı ve sattı. Alanlar karekoddan sorgulama yaptığında, sistem hepsi için "bu ürün orijinal" mi diyor?

Bu kod daha önce sorgulatıldı demiyor mu?

Demiyorsa öyle sistemin ben ta anlamına yani ne anladık?
  • ananiyimioguz  (09.01.23 14:08:18) 
Orijinal ürüne ait barkod orijinal olduğu için haliyle hepsi için orijinal der ama normalde zaten o barkod o ürünün orijinal olup olmadığını değil o parfümün hangi tarihte basıldığını hangi partiye ait olduğunu vs söyler, sen de o verilere ulaştığında aldığın ürünün orijinal olduğunu düşünürsün. Yani 1 ürün için 1 adet özel bi barkod basılmaz bir seriye/partiye komple aynı barkod basılır, sen sahte bir ürüne o barkodu bastığında orijinal ürünle aynı seriye aitmiş gibi gözükür. Sahte ürün satanların "barkodu okutun bakın hepsi orijinal" deme özgüveninin nedeni de bu oluyor genelde.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (09.01.23 14:21:17) 
Anladım o zaman büyük sıkıntıymış.

Neden kutu açıldığında sorgulatılan uniq kodlar koyup da o daha önce sorgulatılırsa da bunu bildiren bir sistem yapmamışlar, ilginc.

Bu şekilde olursa tek sıkıntı hediye alındıysa alan kişi önceden sorgulattıysa çıkabilir.

Onun dışında daha önce kimse sorgulatmaz ise satışı devam edebilir.. ama elbet bir yerde patlar yine de biraz olsun engellemez mi?
  • ananiyimioguz  (09.01.23 14:22:29) 
yıllardır Boyner'den alırız hiç sahtesine denk gelmedik


  • giovanne  (09.01.23 14:23:59) 
Abi şöyle bi durum var: Ürünün haklarına sahip olan adam diyor ki bu ürünü ya bizden satın alın ya da bizim yetkilendirdiğimiz satıcılardan alın, böylelikle sahte ürün almamış olursunuz ama insanlar biraz ucuza bulduğunda aynı ürünü aradaki yetkisiz satıcıdan da alıyor onun da sahte ürün çıkma ihtimali var, satıcının çözümü "bana ne birader almasaydın" oluyor, sahte ürün üretiminin/satışının önüne geçmek günümüzde imkansız olduğu için bunu engellemenin önüne geçmek için çalışma yapmıyor o da ayrı bi maliyet kapısı çünkü.

Sana şöyle bir örnek vereyim dünyanın en büyük bal tüketicisi ABD en büyük bal üreticisi de Çin ama Çin hep sahte bal üretip bi şekilde ABD'ye kitliyor, ABD bunu engellemek için milyonlarca dolarlık ar-ge yapıyor ama Çin 2 haftada başka bir yöntemle yine üretip satıyor ABD'ye, bunu engellemek imkansız yani.
  • Kaleci Saçlı Forvet  (09.01.23 14:30:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.