[]

2 yapraklı tuvalet kağıdı vs. 3 yapraklı tuvalet kağıdı

İkisinin fiyatı da aynı ama 2 yapraklı olandan 16 rulu çıkıyor diğerinden 12 rulo, ben o nedenle 2 yapraklıyı tercih ettim ama bana dediler ki kullanım miktarına bakınca aynı hesaba denk geliyor, bence gelmiyor f/p olarak 2 yapraklının daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Sizin fikriniz nedir? Teşekkür ederim.




 
Siz sanırım yaprak derken kaç katlı olduğundan bahsettiniz. Çünkü 1 yaprak tuvalet kağıdı 3 kat olabilir, 2 kat olabilir. Bu varsayım ve tanımlamayla cevap vereyim.

Eğer tuvalet kağıdı tek katlı değilse benim elime aldığım parça/ yaprak adedi değişmez.
Tuvalet kağıdı 2 katlı da olsa 3 katlıda da olsa atıyorum 3 parça alırım. Bu nedenle ben alırken 2 katlı ve rulo uzunluğu yüksek olanları tercih ediyorum. Yani total parça/yaprak sayısı fazla olanları.

O yüzden bende aynı hesaba denk gelmiyor. Çünkü ne kadar çok parça o kadar fazla kullanım benim için.
  • zimbirik  (04.01.23 13:20:29) 
Evet evet kat sayısı biri 3 katlı diğeri 2 katlı. Hatta dikkat ettim 2 katlı olanı kullandıktan sonra klozete attığında 3 katlıya göre daha hızlı şekilde eriyip gidiyor, böyle avantajları da mevcut.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (04.01.23 13:21:29 ~ 13:25:26) 
ben hep 3 katlı alıyorum. avantajına bakmam. tuvalet kağıdında kalitesize kaçmam. yoksa çok kolay parçalanıyor.


  • jelly bear  (04.01.23 13:45:15) 
bunu yıllardır savunuyorum ve bu yüzden pembe popolu gibi yakıştırmalara da maruz kaldım ama, tuvalet kağıdında ucuza kaçılmaz. Yıllardır selpak 3 katlı tuvalet kağıdı alıyorum. 2 katlı olanlar ufak bir suda hemen dağılıyor ve kullanışlı değil.

Bu arada kışın çok sık nezle olan biri olarak evde bir rulo tuvalet kağıdını bu sebeple ayırırım, selpak mendilden çok daha az burun tahriş ediyor tuvalet kağıdı :d

ek not: bu arada tuvalet kağıtlarını çöp kutusuna atın siz yine de, eski tesisatlarda tuvalet kağıdı bile boruları tıkayabiliyor
  • nundu  (04.01.23 13:49:28 ~ 13:55:05) 
Bence de 2 yaprakli daha avantajli kesinlikle. Ama yine de alinca tarihi not et dene bakalim ne kadar gidiyor.


  • stavro  (04.01.23 13:49:43) 
hiç bu tarz şeylere dikkat etmem. gerekli yere sürer atarım.


  • mikahakkinen  (04.01.23 13:54:17) 
1-kat sayısı baska bir seydir, rulo sayisi baska bir seydir
2-"kullandıktan sonra klozete attığında" demissiniz ama atilmaz kac katli olursa olsun!

3 katlilar daha pahali olsa bile daha avantajlidir
  • sweetoffice  (04.01.23 14:09:07) 
Tuvalet kağıdı klozete atılır hocam, yani tesisat eskidir yenidir bilmem ama hijyen açısından tuvalette çöpe atıp bekletilmez yani bu çok mide bulandırıcı bi durum bence, tuvalet kağıtlarının da kağıt havluların tersine suda eriyecek şekilde üretilmesinin nedeni bu zaten


  • Kaleci Saçlı Forvet  (04.01.23 14:19:32) 
Ben 5 katli aliyorum. Tabi ki daha pahali 2-3-4 katlilara gore, ama mumya gibi elime tuvalet kagidi sarmaktansa sadece 1 adet kagitla isimi halledebiliyorum. Bir rulo en az 1.5 ay gidiyor. Gunun sonunda da dolayisiyla daha pahaliya gelmiyor olabilir.


  • mirafiori  (04.01.23 14:31:55 ~ 14:32:15) 
2 katlılar çabuk parçalanıyor ve kendimi gereğinden fazla yaprak koparırken buluyorum, o yüzden yıllardır 3 katlı alıyorum. bence bunun standardı 3 katlı zaten.

tuvalet kağıdı tartışmalarının olmazsa olmazı "tuvalet kağıdı tuvalete atılmaz" diyen de gelmiş. lol.
  • sir gawain  (04.01.23 15:21:10 ~ 15:24:51) 
Abi ben "tuvalet kağıdı tuvalete atılmaz" diyen dostlarıma genelde şunu soruyorum: Ben çalışma masamın altındaki çöp kutusuna yediğim elmanın çöpünü atarım, burnumu sildikten sonra selpağı da atarım ama misal tuvalette götümü sildiim tuvalet kağıdını o çöpe atamam, sen atar mısın diye sorarım onlar da genelde atmam derler. E oraya atamadığın şeyi neden tuvalette burnunun dibindeki çöpe atıyorsun derim ona da pek cevap gelmez. Yani ikisi de hemen hemen aynı şey bence masanın altındaki çöpe atmaya tiksinirken diğerinde neden tiksinmiyorsun; çok enteresan.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (04.01.23 15:27:20) 
tuvalet kağıdının özelliği tuvalete atılabilmesi zaten. koca endüstri suda bu kağıdı nasıl daha hızlı çözeriz üzerinden dönüyor. ben bu kağıdı tuvalete atmayacaksam giderim popomu kağıt havluya silerim, kağıt mendile silerim, elime ne geçerse ona silerim. bunu savunan insanlar tuvalet kağıdının tek özelliğini yumuşak olması ve popişimizi incitmemesi sanıyor, ki komik bence.


  • sir gawain  (04.01.23 15:41:46 ~ 15:54:35) 
Öyle abi yukarıda ben de değindim ona zaten adamlar bu ürünü bu özelliğine göre üretiyor zaten, onun dışında 2 katlı tuvalet kağıdı kullanmak istemezsin mesela ama bunu söylerken argümanın "ıslanınca hemen parçalanıyor" olması da anlamsız mesela bu tuvalet kağıdının özelliği ıslanınca parçalanıp erimesi zaten, kağıt havluyu tuvalet kağıdından ayıran özellik bu erisin de tesisatı tıkamadan çeksin gitsin diye. Ha ama sen tuvalet kağıdını elinde 45 tur çevirip ansiklopedi sayfası haline getirdikten sonra kullanıp onu öylece klozete atarsan o erimeyebilir tabii asdadsds


  • Kaleci Saçlı Forvet  (04.01.23 15:49:16) 
Klozetin dibinde kapağı kapali çöp kutusundaki poşedin içinde duran tuvalet kağıdı beni rahatsız etmez evet. Herhangi bir koku da yapmıyor, pisliğini de görmüyorum. Belli bir doluluğa ulaşınca da gidip sokaktaki çöpe atıyorum. Sıfır sorun.

Tuvalet kağıdı suda çözünüyor da ne kadar çözünüyor madde kaybolmuyor sonuçta. Tesisatı tıkama riski her zaman var. Starbuckslarda bile tuvalet kağıdını çöpe atın diye uyarı var adamlar keyfinden mi milletin tuvalet kağıdını çöpten topluyor?

Islanınca hemen parçalanması da negatif bi özellik şimdi oturup detay mı vereyim burda? Kurulama işlemini yapan bir nesnenin islanınca paramparça olmasının kötü bir şey olduğu bariz değil mi? He taharet musluğu kullanmiyorum, kuru temizleme yapıp geçiyorum diyorsanız 2 katlı alın ama su ile yıkıyorsanız kurulama yapmak önemli ıslak kalması daha zararli çünkü.

Tuvalet kağıdından bir kağıt koparıp işinizi görüyosanız klozete atabilirsiniz ama 3 parça ve üstü kullanimlarda çöp kutusuna atmak gerekiyor. Sonuçta katlayıp kullanılıyor bu meret, katlanınca da suda erime özelliği azalıyor. Büyük tuvalet için de tek parça kullanabiliyosanız tebrik ediyorum

Ayrıca tek parça kağıt bile suda öyle aşırı çözünmüyor isterseniz klozete atıp bekleyin yani, her şekilde tesisatı tıkama ihtimali var.
  • nundu  (04.01.23 16:40:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.