[]

Sisli havada sis farı yoksa nasıl gidilmeli

Dörtlüleri mi yakmalı yoksa uzunları mı?




 
Uzunlar açılmaz abi açsan da önünü aydınlatmaz zaten önünde ışıktan bir blok görürsün sadece kısa farı açarsın.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (04.01.23 01:15:43) 
İkisine de kullanın, ne kadar görünür olursanız o kadar iyi olur. Sis olduğundan uzunlarınız karşı tarafı rahatsız etmez zaten, ışığı dağılır.

@Kaleci Saçlı Forvet haklı bu arada, şimdi baktım da "siste uzunları yakmayın, diğer araçların uyarılarını duyabilmek için bir camınızı da açık tutun" demiş uzmanlar, o zaman düzelteyim. Kısaları kullanın ama dörtlüleri de açın.
  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (04.01.23 01:16:13 ~ 01:17:52) 
uzunlar kesinlikle yakilmaz, gorusun iyice duser.

dortluler konusunda ben cekimserim acikcasi, beni yaniltiyor, onumdeki adamin durdugunu zannediyorum. dortluleri sadece durunca yakarim, mesela onumde kaza olmus yolun ortasinda duruyoruz, arkadakileri uyarmak icin yakarim ama hareket halinde yakmam.

sis fari yoksa hiz dusurup kisalarla devam etmek en mantiklisi.
  • cooperr  (04.01.23 02:06:00) 
önünüzü görmek için dörtlülerin bir fonksiyonu yok.
Uzunları yakında arkada ekstra bir ışık yanmıyor.

Bunun için arka sis farı var. Benim gördüğüm tüm modern arabalarda var (yasal zorunluluk bile olabilir). Bunu yakıyorsun. Dörtlüler arka tarafın daha çok kafasını karıştırıyor ve yolu görmesini zorlaştırıyor.
Sis lambası çok daha güçlü arka tarafta.

Ön tarafta varsa sis lambası, yoksa kısalar.
  • burfak  (04.01.23 07:29:41) 
Uzunları yakmayın +1 Çünkü karşınızdaki sis daha çok parlayacak ve gözünüzü alan bir ışık topu gibi olacaktır sis yoğunluğuna göre. Sadece kısaları yakın.

Arkasında sis lambası (kırmızı, stop lambası gibi) olmayan araç yoktur, 80'li yıllarda üretilen dandik yerli markalarda bile var.

Arka sis lambasını mutlaka açın, sık sık frene çok hafif dokunup arka stopların yanmasını ve fark edilmesini sağlayın. Aracın yavaşlamasına gerek yok, fren pedalına çok hafif dokunduğunuzda müşür devreye girer ve lambalar yanar.

Maalesef önde sis farı olmayan baz donanım araçlar var, en kısa zamanda sis farı taktırmak lazım.

Dörtlüleri de yakın, ne kadar çok ışık o kadar fayda.

Bu arada sis farları aslında ileriyi göstermez, yere bakar ve hafif sağ sol yolu gösterir. Amaç yol çizgilerini ve kaldırımı/bariyeri/banketi görmektir.

@thetruenorthstrongandfree;

Sis farları bir çok araçta park lambası konumunda da aktif olabiliyor, ama en doğrusu kısalar ve sisleri beraber yakmaktır tabi ki.
  • John Bloor  (04.01.23 10:02:05) 
Sis farları dikkat ederseniz tamponların olabildiğince altına takılır çünkü sis denen şey yoğun su buharıdır ve asfalttan yaklaşık 30 cm sonra başlar. Sis farı da 30 cm lik o boşluktan ışığını yansıtarak ilerideki ya da karşıdaki araçların ışıklarını görmenizi sağlar.

Sis farınız yoksa kısaları yakarak gitmek lazım, uzunlar görüşü iyice kısaltır, önünüzde ışıktan bir duvar oluşmasını sağlar
  • adriana lima poposu yaglayicisi  (04.01.23 12:26:54) 
Bende sis fari var ama cok yogun sis ve yagista 4luleri yakiyorum ben yine de.


  • stavro  (04.01.23 13:55:37) 
Bir sey daha ekleyelim:

"Arkasında sis lambası (kırmızı, stop lambası gibi) olmayan araç yoktur, 80'li yıllarda üretilen dandik yerli markalarda bile var." denmis.

Kuzey Amerika'da satilan araclarin ezici cogunlugunda arkada sis isigi yok, sanirim bir Avrupa Birligi gereksinimi, Kuzey Amerika istemiyor. Ayni sekilde, yeni nesil LED/Lazer gibi far teknolojilerinin de isik yogunluklari azaltilmis sekilde geliyor, farlar avrupadaki kadar efektif degil diyebiliriz.

Ozetle gorunur olmak icin allah ne verdiyse 4luler dahil yakmak pek iyi bir fikir degil, kafa karistirabilir, dikkatli olmak lazim.
  • cooperr  (04.01.23 18:01:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.