[]

Mantarlı kişinin yattığı nevresim+ giydiği terlik

ayağına çorap giymeden yatmış, ayağında mantar var. Şimdi bu nevresimi alıp yıkıyoruz ama içimiz rahat etmiyor kullanmaya. Yine de geçer mi geçmez mi emin olamıyoruz. Geçer mi arkadaşlar? Nevresimi çöpe atalım mı? He bir de giydiği terlik yıkanıp tekrar giyilir mi, en sevilen terlik oymuş çünkü. Yıkamakla geçmiyorsa o da atılacak.




 
Çok elzem eşyalarım değil ise hepsini atardım. Gerçekten atmayı istemediklerimi de yüksek sıcaklıklarda temizlerdim. Sonrasında nemli kalmalarını engellerdim.


  • lüzumsuz adam  (03.01.23 18:45:59) 
lüzumsuz adam +1

ayrıca banyoyu da kullandıysa hem detaylı hem de derin bir temizlik yapılmalı.
Özellikle duşakabin/küvet vs.
  • MtKrt  (03.01.23 18:49:58) 
Hocam yıkayın kullanın bir şey olmaz. Tabi kişisel hijyen, temizlik ve bağışıklığa ekstra dikkat edin bu aralar.


  • nickini vermek istemeyen uye  (03.01.23 18:51:07) 
Yıka sonra at.


  • gabe h coud  (03.01.23 18:59:03) 
Ayakta mantar gecmisi olan kapali goruslu biri olarak mantar eşittir kanser diyorum. Nerden ne zaman cikacagi hic belli olmaz. Yika ve at +1


  • IncredibleMau  (03.01.23 19:21:44) 
atilicak seyi neden adama yikatiyoruz?
kullanmayin atin gitsin..

  • cooperr  (03.01.23 19:37:06) 
Siz hiç otelde yatmadınız mı? Berbere kuaföre gitmediniz mi?

Ykayın, kurutun, çok iyi havalandırın.

Terliğe de asit borik alın eczaneden. Onu uygulayın.
  • Mirket  (03.01.23 20:13:25) 
gecer arkadaslar, yuksek sicakliklarda yikayip iyice kurulayin yeter. onemli olan nemli bisey kalmamasi. yikanip kurutulmus nevresimde beslenebilecegi bisey yok, hayatta kalamaz.

kaynak: kendi ayagimda mantar vardi, esimle birlikte ayni nevresimi, dusu filan kullandik hep iyilesene kadar, ona bisey olmadi.

tirnak makaslarini filan ayri tutun (zaten normalde de oyle tutun), dusu/kuveti iyi temizleyin, nevresimleri iyi kurutun, baska biseye gerek yok.
  • taurina  (03.01.23 20:27:23) 
durumunuz iyiyse atın ama genelde 70 80 derecede ölüyorlar makinede. bir de zaten günlerce yaşayamıyor bildiğim kadarıyla çarşafta vs.


  • ShadowOfMoon  (03.01.23 20:44:56) 
Çarşafları yüksek derecede yıkayın. Hatta varsa kalitelisinden çay ağacı yağı da kullanın durulama suyuna falan katarak. Güzelce havalandırıp iyice kurutun(mümkünse bol güneşle kurusun). En son içiniz rahat etsin diye nefresimleri sıcak sıcak bi gğzel ütüleyin(buhar olmasın mantar nemi sever).


  • yazdonumu  (03.01.23 21:01:56) 
terligi camasir suyuna basar, icime hala sinmiyorsa atardim ama nevresimi yikayip kullanirim net. abartmaya gerek yok, terliksiz yere haliya falan da basmis olabilir yani ohoooo.


  • hot potato  (03.01.23 21:09:35 ~ 21:10:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.