[]

kapsül kahve makinesi?

bu nespresso’nun kahve makineleri iyi midir?
evde bir filtre kahve makinesi var. ama arada latte, americano tarzı da yapayım. farklı tatlarda kahve de olsun isterim. her sabah kahve içiliyor evde.
nespresso c35 essenza mini olan modeli fiyat olarak nispeten uygun. yanında da süt köpürtme cihazı da var. almak mantıklı mıdır?
kullananlar varsa memnun mudur?
Nespresso C35 Essenza Mini Black Bundle Kahve Makinesi, Siyah www.amazon.com.tr

 
bu paralara çıkacaksanız nespresso gibi çakma bir makina yerine çekirdek öğüten espresso makinası alsanız daha iyi olur gibi geliyor bana. philipsin bazı modelleri var, en ucuzu ile pahalıları arasındaki tek fark süt köpüğü yapan kısmı vs vs.


  • roket adam  (02.01.23 22:36:50) 
kahve olayina benim bulabildigim en guzel ve pratik cozum nespresso oldu. eger daha cok paran varsa tam otomatik espresso makinesi alabilirsin ama onlar da cok pahali.

kapsullu makineler guzel. gercekten espresso yapiyor, disaridaki latteleri aramiyorum hicbir sekilde.

ben tavsiye ederim.
  • antikadimag  (02.01.23 22:49:43) 
Ben hic sevmiyorum ya kapsul kahveleri. En kalitelisinin bile yaptigi kahve cok vasat.

Full otomatik espresso makinesi alirdim ben olsam pratiklik ve lezzet icin
  • another satisfied lover  (03.01.23 00:05:10) 
@another satisfied lover kendisinin subjektif yorumu. ben günde en fazla 2 yarım bardak kahve içebilidiğim için tchibo kapsül makine aldım. zamanım yok hemen içmem lazım diyorsan kapsül hızlı çözüm. çekirdek öğütüp kahve yapan makineler tabi ki daha iyi ancak hem fiyatı yüksek hem aldım diye sürekli kahve içesin gelir. bu sebepten sürekli içme isteği ve kafein alımını yükseltir. hızlı çözüm kapsül zamanım var diyorsan seçenek çok. ama kapsüklde tchibo çok kısıtlı. nespresso daha çok seçenekli.


  • mikahakkinen  (03.01.23 10:00:00) 
@uzaymakinesi; nespresso kapsulleri aluminyum, plastik degil.

zibilyon tane kahve secenegi var, siradan kullanici icin cok bile.

nespresso cok pratik. bence tam otomatik espresso makinesi en ideali ama herkes icin ulasilabilir bir cozum degil o. nespresso standart vatandas icin en basit ve kaliteli espressoyu veriyor.
  • antikadimag  (03.01.23 10:54:51 ~ 10:56:26) 
yaklaşık 1 yıldır c30 kullanıyorum. iyi ki de almışım. v60, chemex, french press kullanıyordum espresso bazlı sütlü kahve yapmak için almıştım. gayet de memnunum. kapsüller çok pahalandı evet ama her gün latteye 40 lira vermiyorum en azından. ben 2.el almıştım sorunsuz çalışıyor. bence dolap, letgo gibi uygulamalardan 2.el de bakabilirsiniz.


  • dedim ben sana  (03.01.23 10:58:11) 
Kapsül kahvelerin en büyük avantajı uzun süre tek tek taze olmaları. Özellikle her gün kahve içmiyorsanız (Örneğin yalnızca hafta sonları evde kahve içiliyorsa) çok iyi. Temizlemesi kolay, her seferinde aynı kalitede ve tazelikte güzel bir kahveniz oluyor.
Bu arada nespresso'nun kahvesine ünlü baristalar bile "kötü" demiyorlar. Genel olarak iyi denebilir (nespresso için konuşuyorum).
Nespresso'nun tüm makinelerindeki basınç değeri aynı (en azında bir kaç yıl öncesine kadar öyleydi) bu sebeple modeller arasında lezzet farkı yok. Süt köpürtme gibi özellikleri var.
Sizin yolladığınız bundle bence çok iyi. Süt ünitesinin entegre olması makine fazla büyütüyor ve süt kaplarının temizliği ayrı bir dert bence.

Eğer her gün evde kahve içiliyorsa, çok otomatik espresso makineleri daha iyi bir çözüm olabilir. Uzun vadede daha ekonomik olacaktır, ayrıca açılan kahve paketleri hızlı biteceğinden tazelik sıkıntınız olmaz.

Yerinizde olsam tam otomatik bir espresso makinesi alırım, bunu da süt entegrasyonu olmayanında alırım fiyata bakarak. Yanına Nespresso'nun süt köpürtücüsünü alırım.
  • burfak  (03.01.23 10:59:40) 
@uzay; katiliyorum. felsefe olarak kullan at urunler sustainable degil ve hic sevmiyorum. ama tam otomatik espresso makineleri $500'den basliyor. onun yerine $150'ye duzgun bir nespresso alabiliyorsun. kaliteli espresso makineleri $1000 civari.


  • antikadimag  (03.01.23 11:11:55) 
Ailemin evinde var ve çok memnunlar hatta bir tane de yazlığa aldılar. Kardeşim boş kapsülleri geri dönüşüm için alan bir yere götürüyor yanlış bilmiyorsam.


  • peki madem  (03.01.23 11:47:43 ~ 11:48:24) 
bence nespressonun buyuk ya da daha cok ozellikli makineleri gereksiz (americano yapan var mesela, bana suyu fazla geldi)
minileri guzeldir, kullanilabilir. kahveleri de kotu degildir. ayrica bir cok kahve markasi nespresso makinesi ile uyumlu kapsuller cikartiyor artik, onlar da kullanilabilir. yani sadece nespressoya bagimli kalmiyorsunuz artik.
ben de hem espresso makinesi hem de nespresso var. ikisini de ayri seviyorum:)
  • 65 derece  (03.01.23 12:09:22 ~ 12:10:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.