[]

Yurtdışından salam, sosis getirebilir miyiz?

Merhaba, bir iki paket (1kg aşmayacak) paketli sosis sucuk veya salam getirebilir miyiz?




 
Normal şartlarda getiremezsin. Et ve süt ürünleri yasak.


  • elorelia  (02.01.23 18:01:30) 
Ucaktaysa ben, ailem, esim çok getirdik. Hiç de sorun yaşamadık.
Hayatımda da sorun yaşayana denk gelmedim.

  • logisticsmanager  (02.01.23 18:16:47) 
Dış hatları bagaj kontrolünden çıkarken gümrük/ kontrollü çıkış hattı da var. Sen normalde gönüllü olarak oradan geçiyorsun. Ama nadiren herkesi o bölgeden geçirdikleri ya da aradan insan seçip kontollü geçişe yönlendirdikleri oluyor. Bu tip durumlarda kişi başı alkol sınırına falan bakıyorlar, getirmemen gereken bir şey getirmişmisin ona bakıyorlar vs. Eğer elinde duity free poşeti varsa limiti aşıp aşmadığını kontrol etmek için genelde yönlendiriyorlar kontrollü geçişe. Duity free poşetlileri kontrol etmelerine çok defa denk geldim. Diğeri baya nadir.

Denk gelirsen eğer el koyarlar. Denk gelmeme ihtimalin çok yüksek. Ben risk alıp bagaja atardım.
  • zimbirik  (02.01.23 18:42:46) 
çok yüksek miktarda getiren arkadaşlarım oldu, pek sıkıntı olmadı. 1kg salam sosisi en kötü alırlar denemeye değer.


  • enteg  (03.01.23 09:44:34) 
Sorun yaşamadım diyenler, gümrük kontrolüne girmeyenlerdir. Siz istemeseniz bile arada bir birilerini gümrükçüler döndürür kontrol eder.
Bu aşamada bavulunuzu açtıklarında miktardan bağımsız olarak bunları ülkeye sokmanıza izin vermezler.
Yalnızca Türkiye için değil, bir çok ülke için de bu şekildedir. Daha önce Almanya girişinde içinde az miktarda kıyma olan anne börekleri az çöpe gitmemiştir. Bu da böyle bir anımdır.
  • burfak  (03.01.23 11:03:22) 
Teoride yasak ama ben de hiç sıkıntı yaşamadım, getirirken de götürürken de.

At bagajda dursun.
  • plutongezegendegilmi  (03.01.23 11:09:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.