[]

Ydt Dil testinde bir dilde bölüm için başka herhangi bir dilde sınava girme

Üniversite sınavı YKS’nin Dil bölümü olan YDT beş dilde yapılıyormuş. (İng, Fra, Arp, Rus, Alm) Ben mesela Fransız Dili ve Edebiyatı tercih etmek için YDT İngilizce testini seçebiliyor muyum? Yoksa bu beş dilden her bölüm için ilgili dilin testine mi girmiş olmak gerekiyor? Eğer test ve bölümün dili farklı olabiliyorsa herhangi bir katsayı farkı uygulanıyor mu?




 
katsayı yok. örneğin ingilizce soru çözerek dilediğin dil bölümüne girebilirsin. tek puan türü var zaten. yani sen ingilizce çözerek fransız dilini kazanabilirsin. hazırlık okuman gerekir tabi.


  • ezkaza  (02.01.23 20:57:02) 
Cevap aslında tam olarak ôyle değil. Yök atlas yahut tercih kılavuzunda, ilgili dil bölümünün açıklamasında ydt'ye belirli bir dilden girilme şartı aranabiliyor.

Örneğin x üniversitesi fransız dili ve edebiyatı açıklamasında, ydt'ye sadece fransızca'dan girenler kabul edilebilirken, t üniversitesi fransızca öğretmenliği bölümü, ydt'ye ingilizce ve fransızca dillerinden birinden girilme şartı arayabiliyor. Z üniversitesi fransızca tercümanlık bölümü ise ydt'yeningilizce, fransızca, almanca, rusça, arapça dillerinden birinde girenlere kapısını açarken, başka bir üniversite böyle bir koşulu hiç belirlemeyip sadece ydt puanıyla her dili kabul edebiliyor.

Özetle, tercihi düşünülen bölümlerin kayıt kabul şartlarını inceleyip de girilecek dili seçmek en mantıklısı...
  • yadigar  (01.07.23 01:02:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.