[]

Trafik Cezalarındaki tuhaflık

Makas atma cezası 20 bin lira olmuş, bu durum polislerin ceza yazma oranını kötü yönde etkilemez mi? Bunun yerine daha düşük cezaların seri şekilde uygulandığı bir politika daha iyi sonuç vermez mi sizce de?

Yani ceza 1.000 lira olsa ama herkese uygulansa daha efektif olur gibi geliyor bana hep. 20.000 lira ceza sanki "biz bu cezayı sadece ölümlü ya da yaralanmalı bir kaza olursa keseceğiz" demek gibi bir şey.

Trafikte, özellikle tem'de yoğun ama akıcı trafikte ortalık makas atan insan kaynıyor, hangi biri ceza alıyor ki bunların...

 
ceza yemek istemiyorlarsa makas atmayacaklar. biz bu cezayı ölümlü yaralanmalı kaza olursa keseceğiz demek, çıkarımına katılmıyorum. polislerin çok hoşuna gitmiştir bu ceza.

ceza kesilmeye başlansın, makas atmak gerçekten yürek isteyecek.
  • gabe h coud  (02.01.23 14:27:00) 
Bilmiyorum ki,önceki de 9.000 liraymış zaten, o da gayet caydırıcı bir ceza aslında. 100.000 bile yapsalar bir şey değişecek gibi gelmiyor nedense.

Trafik polislerinin psikolojisi nasıldır bilmiyorum ama birini sen makas attın diye durdurup 20.000 lira ceza kesip yollayacaklar mı gerçekten? Kaçı yapar ki bunu?
  • akhenaten  (02.01.23 14:31:48) 
makas atma keyfi bişey olduğu için 20 bin tl az bile.

hatta keşke video ile makas atanı şikayet ettiğimizde de keşke plakasına ceza yazılsa.
  • durbidakka  (02.01.23 14:32:54) 
cezalar hala çok düşük. en ucuz arabanın 600 bin olduğu bir ülkede 20 bin tl kimseye koymaz. zaten makas cezası da değil o, drift cezası. makası kontrolsüz şerit değiştirmekten yazıyorlar o da 600 lira mı ne. bizdeki cezalar standart halk için bile para değil. zaten para etse, herkesin seve seve kurallara uyduğu bir ülke oluruz.


  • roket adam  (02.01.23 14:47:23) 
Cezanın miktarından çok uygulanması önemli dediğiniz gibi. Makas atmak, gereksiz şerit değiştirmek bunlara düzenli olarak ceza yazılması lazım. Ülkemizde tek trafik denetimi alkol kontrolü ve radar üzerinden hız kontrolü olarak yapıldığı için pek işe yaramıyor. Umarım değiştirirler uygulamalarını. Çok daha fazla ceza yazmaları lazım TR'de. Miktarlarda problem yok, uygulama problemli.


  • pispinti  (02.01.23 15:44:55) 
Trafik cezalari daha da arttirilmali, caydirici olmasi icin ozellikle buyuk trafik ihallerine. Hatta fazla ceza yazan trafik polisi, extra prim falan almali maasina. Sadece trafik polisine birakilmamali. Kamerada gordugu ihlale oturdugu yerden yazmali ordaki gorevli. Emniyet seridinden gidiyor 20 bin, sahte cakar takmis 100 bin, kirmizi da gecmis 50 bin, ehliyetsiz 50bin falan. Baska turlu adam olmaz bizim insanimiz. Enayi parasi devlete kaynak iste.


  • freedonia  (02.01.23 16:02:09 ~ 16:05:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.